perjantai 9. kesäkuuta 2017

Tulinen paahtopaistipasta – Tuline röstbiifpasta


Tulinen paahtopaistipasta on yksi niitä pikaisia ruokia, mitä olen valmistanut kotona pitkien työpäivien jälkeen. Vaikka on alkanut grillikausi, en halua sitä ohjetta pöytälaatikkoon unohtaa ja sitä paitsi pitää kesälläkin syödä muutakin kuin vain grilliruokia. Olen huomannut, että blogini pastaruoat nousevat silloin tällöin luetumpien postauksien Top-listalle, mikä tarkoittaa sitä, että ihmiset estivät netistä pastaohjeita.

Tähän pastaan sopii lihatiskiltä ostettu paahtopaisti ja minulla on pastassa Ison Omenan K-citymarketin lihatiskiltä ostettua Makulihan paastopaistia. Valmistin pastan taas kerran omalla helpolla tavalla ja sitä pastaa osaa valmistaa jopa ihminen joka pitää enimmäistä kertaa elämässä kasaria kädessä. Mmm, paahtopaistista tulee ihana pippurinen paahtopaistin maku ruokaan ja se hyvä maku pysyy vielä kauan suussa. Suosittelen valmistaa!

3 annosta
Valmistus 20 minuuttia

10 palloa nauhapastaa
suolaa
oliiviöljyä

oliiviöljyä
200 g paahtopaistia
3 valkosipulin kynttä
100 g pakastettuja papupaloja
2 dl luomu ruokakermaa
suolaa
karkeaa mustapippurin rouhetta
persiljaa
muutama rkl pastan keittovettä
1 keskikokoinen chilipalko

parmesaanin tyyppistä pehmeää juustoa

Keitä pasta suolalla ja lorauksella oliiviöljyllä maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Suikaloi paahtopaisti. Kuori ja hienonna valkosipuli. Huuhtele ja viipaloi chilipalko. Nosta kasari hellan kuumalle levylle. Valuta kasariin oliiviöljyä. Lisää kuuman öljyn joukkoon paahtopaisti ja valkosipuli ja kypsennä keskilämmöllä aineita muutaman hetken. Lisää pavut, kääntele aineita pannulla ja kypsennä näin kauan kunnes pavut ovat al dentet. Lisää ripaus suolaa ja karkeaa pippurin rouhetta. Kääntele aineita kasarissa. Lisää kerma ja anna hautua muutaman hetken kunnes maut tasoittuvat. Lisää keitetty pasta, chili ja pari rkl:sta pastan keittovettä sekä kääntele aineita kasarissa ja anna pastalla kypsyä taas muutaman hetken kunnes kaikki maut tasoittuvat sekä chili hieman pehmenee. Koristele pasta hienonnetulla persiljalla. Tarjoile parmesaanin tyyppisen pehmeän juustoraasteen kera.

***


Tuline röstbiifpasta on üks neid toite, mida olen valmistanud kodus pikkade tööpäevade järgi. Kuigi on alganud grillimise hooaeg, ei taha ma seda retsepti unustada kirjutuslaua sahtlisse ja suvel peab midagi muudki sööma kui ainult grillitoite. Olen tähelepannud, et minu blogi pastatoidud tôusevad aegajalt luetumate postituste Top-nimekirja, mis tähendab seda, et inimesed otsivad internetist pastaretsepte.

Siia pastasse sobib lihaletist ostetud röstbiif ja minul on pastas Iso Omena K-citymarketi lihaletist ostetud Makuliha röstbiifi. Valmistasin pasta jälle kord oma lihtsal viisil ja seda pastat oskab teha isegi inimene, kes hoiab esimest korda elus panni käes. Mmm, röstbiifist tuleb mônusat piprast röstbiifi maitset toidule ja see hea maitse püsib veel kaua suus. Soovitan valmistada!

3 portsjonit
Valmistus 20 minutit

10 palli lintpastat
soola
oliiviôli

oliiviôli
200 g röstbiifi
3 küüslaugu küünt
100 g sügavkülmutatud rohelise oa tükke
2 dl mahetoodetud toidukoort
soola
kargelt jahvatatud musta pipart
peterselli
môned sl pasta keetmise vett
1 keskmise suurusega chilikaun

parmesaani tüüpi pehmet juustu

Keeda pasta soola ja lonksu oliiviôliga maitsestatud vees pakendi juhendi järgi.

Viiluta röstbiif. Koori ja haki küüslaugud. Loputa külma vee all ja viiluta chilikaun. Tôsta kôrge äärega pann kuumale pliidile ja nôruta oliiviôli pannille. Lisa kuuma ôli sisse röstbiif ja küüslauk ning küpseta keskmisel temperatuuril môned hetked. Lisa oad, sega aineid pannil ja küpseta neid kuni oad on al dented. Lisa veidi soola ja kargelt jahvatatud musta pipart ja sega jälle aineid pannil. Lisa koor ja anna haududa môned hetked kuni kôik maitsed tasanduvad. Lisa keedetud pasta, chili ja paar supilusikatäit pasta keetmise vett. Sega ained pannil ja anna küpseda kuni chili on muutunud pehmemaks. Kaunista hakitud peterselliga. Serveeri riivitud parmesaani tüüpi pehme juustuga.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...