sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Hummus persiljan kera – Hummus peterselliga


Olen ostanut kaupasta valmishummusta sillöin tällöin, mutta nyt valmistin sen itse. Se on hyvä ja täyttävä alku- tai välipala tuoreen leivän kera.

2-4 annosta
Valmistus 10 minuuttia

200 g GoGreen luomukikherneitä liemen kera
2 isoa sl Urtekramin luomutahinia
1 keskikokoinen hienonnettu valkosipulin kynsi
iso nippu lehtipersiljaa hienonnettuna
2 sl sitruunamehua
3 sl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus jauhettua mustapippuria

pinnalle oliiviöljyä ja hienonnettua persiljaa

Laita kaikki aineet monitoimikoneen kulhoon ja sekoita koneella tasainen tahna. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Kaada hummustahna pieneen kulhoon, valuta pinnalle oliiviöljyä ja koristelee hienonnetulla persiljalla sekä tarjoile tuoreen moniviljaleivän kera.

***

Olen ostnud vahetevahel poest valmishummust, aga seekord valmistasin selle ise. See on hea eel- vôi vaheroog värske leivaga.

2-4 portsjonit
Valmistus 10 minutit

200 g GoGreen mahetoodetud kikherneid koos leemega
2 suurt sl Urtekrami tahiinit
1 keskmise suurusega hakitud küüslauguküüs
suur kimp lehtpeterselli hakituna
2 sl sidrunimahla
3 sl oliiviöli
veidi soola
veidi jahvatud musta pipart

peale oliiviöli ja hakitud peterselli

Pane kôik koostisosad köögikombaini kaussi ja valmista kombainiga ühtlane pasta. Kontrolli maitset ja lisa vajaduse korral maitseaineid. Kalla hummus väiksesse kaussi, nôruta pinnale oliiviöli ja kaunista hakitud peterselliga. Serveeri värske täisteraleivaga.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...