perjantai 6. marraskuuta 2015

Uunipunajuuri ja –porkkana vuohenjuuston kera – Ahjupunapeet ja –porgand kitsepiimajuustoga


Uunipunajuuri ja –porkkana vuohenjuuston kera on mainio lisuke kala- ja liharuokien kanssa. Tässä ei olekaan muuta lisättävää kuin sitä, että suosittelen.

Minulla piti kirjoittaa, mitä minä treenaan, mutta löysin netistä hyvän eestiläisen personal trainerin ohjeen 40+ treenaaville naisille ja nyt haluan sen mukaan vähän säätää omaa treenaamistaan ja syömistään. Pähkinäkuoreessa sanottuna, olen jo kolme kuukautta treenannut vastuskuminauhalla ja tuloksia on syntynyt, kroppani lihaskunto on tasaisesti vahvistunut ja olen laihtunut, mutta teen siitä jossain vaiheessa, kun saan kaikki ajatukseni kunnolla Wordiin, kunnon postauksen.

1 kg punajuuria
4 isoa porkkanaa
4 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
0,75 dl oliiviöljyä
jauhettua mustapippuria
merisuolaa
1 tl kuivattua timjamia tai nippu tuoretta timjamia
1 tl kuivattua rosmariinia tai 2 oksaa tuoretta rosmariinia
200 g vuohenmaitojuustoa
siirappia

Kuori, huuhtele ja leikkaa punajuuret ja porkkanat lohkoiksi. Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Laita juurekset isoon kulhoon.

Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita kulhossa oliiviöljy, murskattu valkosipuli, suola pippuri ja hienonnetut yrtit keskenään ja kaada sekoitus isoon kulhoon juureksien päälle sekä kääntele juureksia näin, että oliivi-yrttisekoitus kattaa juurekset kauttaaltaan.

Öljy iso uunivuoka, kaada juurekset vuokaan ja tasoita ne sinne. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia kunnes juurekset ovat al dentteja. Nosta vuoka uunista ulos. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi ja aseta ne juuresten päälle. Valuta juuston päälle siirappia ja laita vuoka takaisin uuniin. Paista vielä noin 10 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsiä ja juusto on sulanut ja juuston pinta hieman ruskistunut.

Tarjoile liha- tai kalaruokien kera.

***

Ahjupunapeet ja-porgand kitsepiimajuustuga on suurepärane lisand kala- ja lihatoitude juurde. Siin ei olegi muud lisada, kui et soovitan.

Ma pidin kirjutama, mida ma treenin, aga leidsin netist hea eesti personal traineri juhendi 40+ treenivatele naistele ja nüüd tahan veidi säädida oma treeningut ja söömist selle järgi. Pähklikoores öelduna, olen juba kolm kuud treeninud kummilindiga ja olen saanud tulemusi, kogu minu keha lihased on ühtlased muutunud tugevamaks ja olen kaalust alla vôtnud, aga ma teen ükskord sellest, kui olen saanud kôik oma môtted korralikult Wordi, eraldi postituse.

1 kg punapeeti
4 suurt porgandit
4 shalotisibulat
2 küüslaugu küünt
0,75 dl oliiviôli
jahvatatud musta pipart
meresoola
1 tl kuivatatud tüümiani vôi kimp värsket tüümiani
1 tl kuivatatud rosmariini vôi 2 oksa värsket rosmariini
200 g kitsepiimajuustu
siirupit

Koori, loputa ja tükelda punapeet ja porgandid. Koori ja lôika sibulad sektoriteks. Pane köögiviljad suurde kaussi.

Koori ja haki küüsluguküüned. Sega väikses kausis oliiviôli, hakitud küüslauk, sool, pipar ja hakitud ürdid omavahel läbi ja kalla segu suurde kaussi köögivilja peale ning sega köögiviljad ja ôli hästi läbi, nii et ôlisegu katab ühtlaselt köögiviljad.

Määri suur ahjuvorm ôliga, kalla köögiviljad vormi sisse ja tasanda pealt ühtlaseks. Küpseta ahju keskmisel kôrgusel 200 kraadis umbes 30 minutit kuni köögiviljad on al dented. Tôsta vorm ahjust välja. Lôika kitsepiimajuustust viilud ja aseta need köögiviljade peale. Nôruta siirupit juustu pinnale ja Tôsta vorm tagasi ahju. Küpseta veel umbes 10 minutit vôi nii kaua kuni köögilviljad on küpsed ja juust on saanud äärtele pruunikat värvi ja sulanud.

Serveeri liha- ja kalatoitudega.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...