perjantai 13. marraskuuta 2015

Savulohi-ohrasuurimosalaatti – Suitsulôhe-odrakruubisalat


Tästä teille hyvä, helppo ja terveellinen salaatti, mikä sopii mainiosti väli- tai iltapalaksi ja noutopöydälle. Minä olen syönyt savulohi-ohrasuurimosalaattia 1,5 tuntia kovan treenin jälkeen. Tiedoksi vaan, ohran sisältämä beetaglukaanikuitu alentaa koleserolia ja lohi sekä oliiviöljy ovat sydämelle hyviä. Sipuli ja valkosipuli vahvistavat vastustuskykyä. Tomaatti on lihaksille tärkeä. Mielestäni on hyvä kuin suljettu kulho tämän terveellisen salaatin kera on jääkaapissa olemassa. Nopeasti terveellistä purtavaa!

4-6 annosta
Valmistus 30 minuuttia

2 dl ohrasuurimoita
300 g kuumasavulohta tai kuumasavukirjolohta
1 iso tomaatti
1 salottisipuli
1 pieni valkosipulin kynsi
0,75 dl oliiviöljyä
nippu tuoretta timjamia
nippu tuoreita rosmariinin lehtiä
suolaa
pippuria
loraus sitruunamehua

Huuhtele ohrasuurimot kylmässä vedessä ja valuta vesi pois. Keitä ohrasuurimot hellalla kattilassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan (noin 17 minuuttia) pehmeiksi. Siivilöi ohrasuurimot ja huuhtele kylmässä vedessä sekä kaada ne isoon kulhoon.

Ohrasuurimoiden kypsymisen aikana huuhtele ja paloittele tomaatti sekä laita isoon kulhoon.
Puhdista ja paloittele savulohipala sekä laita kulhoon.

Kuori sipuli ja valkosipulin kynsi sekä hienonna molemmat. Laita valkosipuli mortteliin.
Hienonna yrtit ja laita mortteliin. Lisää suolaa, pippuria ja sitruunan mehua ja hienonna ainesosia pikkaisen morttelissa, että aromeja alkaa irtomaan. Lisää sipuli ja oliiviöljy sekä sekoita vielä aineita keskenään ja jätä maustumaan. Kaada keitetyt ohrasuurimot ja yrttisekoitus morttelista isoon kulhoon ja sekoita kaikkia aineita keskenään. Tarjoile.

***

Siit tuleb teile hea, lihtne ja tervislik salat, mis sobib suurepäraselt vahepalaks, kergeks ôhtutoiduks vôi bufettlauale. Mina olen söönud suitsulôhe-odratangusalatit 1,5 tunti korraliku treeningu järgi. Teile teadmiseks, odrakruupides olev beetaglükaanikiud alendavad kolesterolitaset ja lôhe ning oliiviôli on head südamele. Sibul ja küüslauk tugevdavad vastupanuvôimet ja tomat on tähtis lihastele. Minu arust on hea kui selline salat on kaanega kausis külmkapis ootamas. Kiiresti tervislikku puremist!

4-6 portsjonit
Valmistus 30 minutit

2 dl odrakruupe
300 g kuumsuitsulôhet vôi kuumsuitsuvikerforelli
1 suur tomat
1 shalottisibul
1 väike küüslaugu küüs
0,75 dl oliiviôli
kimp värsket tüümiani
kimp värske rosmariini lehti
soola
pipart
lonks sidrunimahla

Loputa odrakruubid külmas vees ja kurna vesi ära. Keeda odrakruupe pliidil potis soolaga maitsestatud vees pakendi juhendi järgi (umbes 17 minutit) pehmeks. Kurna kuum vesi ära ja loputa odrakruupe külmas vees, kurna vesi ära ning kalla odrakruubid suurde kaussi.

Odrakruupide keemise ajal loputa ja tükelda tomat ning pane suurde kaussi. Puhasta ja tükelda kuumsuitsulôhe ja pane kaussi.

Koori sibul ja küüslauk ning haki need peeneks. Pane küüslauk uhmrisse. Haki ürdid ja pane uhmrisse. Lisa sool, pipar ja sidrunimahl ja peenesta aineid uhris nii kaua, kuni aroome hakkab eralduma. Lisa sibul ja oliiviôli ja sega ained omavahel läbi ning jätä maitsestuma odrakruupide valmimiseni. Siis kui valmis pehmed odrakruubid on kallatud kaussi, lisa ürdi-sibulasegu ja sega kôik ained korralikult kausis läbi. Serveeri.

2 kommenttia:

  1. Nyt onkin peräkanaa kaksi kokeilemisen arvoista eli suunmukaista reseptiä.
    Tämä sekä tuo alemmassa postauksessa oleva.
    Voimaannuttavaa viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Tuli kyllä molemmasta hyvää purtavaa. Minun makuun.

      Valoa kaamokseen!

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...