lauantai 19. heinäkuuta 2014

Tomaattiset broilerin koipireidet – Tomatised broileri koivad


3 annosta
Valmistus 1 tunti ja 15 minuuttia + vuorokausi maustumisaikaa

3 isoa broilerin koipireittä

Marinadi:
iso nippu timjamin lehtiä
iso nippu meiramin lehtiä
2 isoa kokonaista valkosipulia hienonnettuna
2 kevätsipulin vartta + valkoiset osat viipaleina
runsaasti Himalajan suolaa tai merisuolaa
runsaasti jauhettua mustapippuria
1 ½ dl ketsuppia tai tomaattimurskaa
½ dl oliiviöljyä
2 tl sokeria tai maun mukaan


Hiero yrtit ja valkosipuli suolan ja pippurin kanssa morttelissa tahnaksi, lisää oliiviöljy ja valmista tasainen yrttiseos. Kaada se isoon kulhoon. Lisää muut marinadin ainesosat ja sekoita kaikki aineet keskenään. Hiero marinadia koipireisille, laita koipireidet kulhoon, sulje kulho kannella, nosta kulho jääkaappiin ja jätä koipireidet vuorokaudeksi kulhoon maustumaan.

Ota noin 30 minuuttia ennen koipireisien valmistamista ne huoneenlämpöön. Kaada syvän uunipellin pohjalle noin 1- 1 ½ l vettä. Vettä pitää olla näin paljon, että uunipellin pohjalla on 1 cm kerros vettä. Aseta koipireidet uunipellin ritilälle koipien sisäpuoli ylöspäin ja levitä puolet marinadista koipireisien pinnalle.

Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 30 minuuttia. Nosta koipireidet uunista ulos ja käännä niille toinen puoli sekä levitä loput marinadista koipireisien pinnalle. Paista vielä noin 30 minuuttia kunnes koipireidet ovat saaneet pinnalle kauniin kultaisen sävyn ja liha on pehmeä.

P.S. Koipireisien liemen voi siivilöidä ja siitä voi valmistaa kermapohjaisen kastikkeen. Tarjoile koipireisiä kastikkeen ja vihannesriisin kera.

***


3 portsjonit
Valmistus 1 tund ja 15 minutit + ööpäev maitsestumise aega

3 suurt broileri reit

Marinaad:
suur peotäis tüümiani lehti
suur peotäis majoraani lehti
2 suurt hiina küüslauku hakituna
2 rohelise sibula vart + valged mugulaosad viiludena
üsna palju Himaalaja soola vôi meresoola
üsna palju jahvatatud musta pipart
1 ½ dl ketsupit vôi tomatipüreed
½ dl oliiviôli
2 tl suhkrut vôi maitse järgi

Hôôru ürdid ja küüslauk soola ja pipraga uhmri sees peeneks, lisa oliiviôli ja valmista ühtlane ürdisegu. Kalla see suurde kaussi. Lisa muud marinaadi koostisosad ja sega kôik ained omavahel läbi. Hôôru marinaad broileri koibadele, pane koivad kaussi marinadi sisse, pane kaas kausi peale ja tôsta koivad ööpäevaks külmkappi maitsestuma.

Vôta umbes 30 minutit enne koibade valmistamist need toasooja. Kalla sügava ahjuvormi pôhjale umbes 1 – 1 ½ l vett. Vett peab olema nii palju, et seda on vormi pôhjas 1 cm kiht. Pane koivad ahjuvormi resti peale koibade sisepool ülespoole ning määri koibade pinnale pooled marinaadist.

Küpseta ahju keskmisel kôrgusel 225 kraadises temperatuuris 30 minutit. Tôsta koivad ahjust välja ja pööra nendele teine pool. Määri lôpud marinaadist koibade pinnale. Küpseta veel umbes 30 minutit kuni koivad on saanud pinnale kauni kuldse värvi ja liha on pehme.

P.S. Koibade leeme vôib ära kurnata ja sellest vôib valmistada koorepôhjaga kastme. Serveeri koibasid kastme ja juurviljariisiga.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...