lauantai 21. kesäkuuta 2014

Tuore nauhapasta savulohikastikkeen kera – Värske lintpasta suitsulôhekastmega


2-3 annosta
Valmistus 15 minuuttia

250 g Pappardellea - tuoretta nauhapastaa
oliiviöljyä
suolaa

400 g ruodotonta kuumasavulohifileetä kalahiutaleina
3,3 dl ruokakermaa
1 sipuli kuutioina
hienonnettua ruohosipulia
hienonnettua persiljaa
suolaa
jauhettua mustapippuria
sitruunamehua
nokare voita

pecorino-juustoa

Kuullota hellalla keskikuumassa lämmössä ison syvän kasarin pohjalla voissa sipulikuutiot. Lisää kerma, sitruunamehu, pippuri ja ripaus suola. Silloin kun kastike alkaa poreilla, lisää lohihiutaleet sekä anna poreilla keskilämmöllä pari minuuttia kunnes lohi on lämmin. Sekoita kastiketta varovasti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Kastikkeen valmistamisen aikana, keitä myös tuorepasta oliiviöljyllä ja suolalla maustetussa vedessä (keittoaika 4 minuuttia). Valuta vesi pois ja kaada nauhapasta kasariin lohikastikkeen joukkoon sekä kääntele kastike ja nauhapastaa keskenään sekä anna muutaman hetken poreilla keskilämmöllä. Koristele hienonnetulla persiljalla ja ruohosipulilla. Tarjoile pecorino-juustoraasteen kera.

***

2-3 portsjonit
Valmistus 15 minutit

250 g Papprdelle’t – värsket lintpastat
oliivôli
soola

400 g luudeta ja tükkidena kuumsuitsulôhet
3,3 dl toidukoort
1 sibul kuubikutena
hakitud murulauku
hakitud peterselli
soola
jahvatatud musta pipart
sidrunimahla
tükk vôid

pecorino-juustu

Kuumuta sibulikuubikud pliidil keskmisel temperatuuril suurel sügaval pannil vôi sees. Lisa koor, sidrunimahl, pipar ja sool. Siis kui kaste hakkab mulisema, lisa lôhetükid ning anna muliseda paar minutit kuni lôhe on muutunud kuumaks. Sega kastet ettevaatlikult. Kontrolli maitse ja lisa vajaduse korral maitseaineid.

Kastme valmistamise ajal, keeda värske pasta oliivôliga ja soolaga maitsestud vees (keetmise aeg 4 minutit). Kurna vesi ära ja kalla pasta pannile kastme hulka. Sega kaste ja pasta ettevaatlikult omavahel läbi ja anna vaikselt küpseda môned hetked. Kaunista hakitud peterselli ja murulauguga. Serveeri riivitud pecorino-juustoga.

3 kommenttia:

  1. Varmasti maistuvainen resepti.
    Omenaletuistasi on tullut meille Juhannusperinne XD.
    Aurinkoisia päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä yksinkertaisesti hyvä. Miten hienoa, että minun omenaletuista on tullut teille Juhannusperinne! Olen otettu, se on minulle suuri kunnia ja kiitokset teille!

      Poista
  2. very useful post! I'm responding on upper comment : "Who needs some upgrade? Be ready to get new programs for your PC"?.



    Also visit my blog post; this

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...