torstai 26. kesäkuuta 2014

Kirsikka-pistaatsiakierteet – Kirsi-pistaatsiarullid


19 kpl
Valmistus 30 minuuttia

vehnäjauhoja
500 g isoa lehtitaikinalevyä (pakasteena)
voita
sokeria
kanelijauhetta
1 l kirsikoita
200 g paahdettuja pistaatsiapähkinöitä
1 dl rusinoita
1 kananmuna
tomusokeria

Huuhtele kirsikat vedessä, leikkaa ne puoliksi ja poista kivet. Puhdista pistaatsipähkinät kuorista ja rouhi pähkinät. Liota rusinoita 30 minuuttia kylmässä vedessä ja valuta vesi pois.

Sulata pakastettu lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan, mutta jätä se jonkun verran kovaksi, että kauliminen onnistuu paremmin. Ripottele pöydälle vehnäjauhoja, aseta sulanut taikinalevy pöydälle ja kauli siitä noin 5 mm paksuinen soikion muotoinen isompi levy. Levitä taikinalle huoneenlämpöistä voita, ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Aseta taikinalle tasaisesti kerros kirsikoita, pähkinärouhetta ja rusinoita. Riko kananmuna pieneen kuppiin ja vatkaa se sekä levitä kananmunaa leivontasudilla taikinalevyn yhdelle reunalle. Aloita taikinalevyn käärimisellä toisesta reunasta ja kääri taikina tiiviiksi rullaksi sekä paina kanamunalla liimattu reuna tiiviisti kiinni. Leikkaa rullasta 2,5 cm paksuiset palat ja nosta ne veitsen avulla isolle uunipellille leivinpaperin päälle. Muotoile käsillä niistä pyöreät kierteet ja levitä vielä sudilla reunoille kananmunaa.

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kunnes kierteet ovat saaneet pinnalle kultaisen sävyn ja ovat kypsiä. Anna jäähtyä ja hunnuta tomusokerilla.

***


19 rulli
Valmistus 30 minutit

nisujahu
500 g suurt lehttaignaplaati (sügavkülmutatud)
vôid
suhkrut
kaneelijahu
1 l kirsse
200 g röstitud pistaatsiapähkleid
1 dl rosinaid
1 kanamuna
tuhksuhkrut

Loputa kirsid vee all ära, lôika need pooleks ja eemalda kivid. Puhasta pistaatsiapähklid koortest ja haki pähklid. Leota rosinaid 30 minutit külmas vees ja nôruta vesi pealt ära.

Sulata taignaplaat pakendi juhendi järgi, aga jäta taigen nii palju kôvaks, et seda on lihtsam rullida. Raputa lauale nisujahu, aseta taigen laua peale ja rulli taigen umbes 5 mm paksuseks ristkülikukujuliseks plaadiks. Määri pinnale toasooja vôid, raputa peale suhkrut ja kaneelijahu ning aseta taignale tasane kiht kirsse, hakitud pähkleid ja rosinaid. Määri köögipintsliga taignaplaadi ühele äärele lahtiklopitud kanamuna. Alusta taignarulli käärimisega teisest taignaäärest ja kääri taigen tihedaks rulliks ning vajuta taignaäär tihedalt kinni, nii et kanamuna liimib rulli korralikult kinni. Lôika rullist 2,5 cm paksused tükid ning tôsta need noa abil suurele ahjuplaadile küpsetuspaberi peale. Kujunda rullid ümarateks ja määri äärtele kanamuna.

Küpseta 225 kraadis ahju keskmisel kôrgusel umbes 10 minutit kuni rullid on saanud pinnale ilusa kuldse värvi ja need on küpsed. Anna jahtuda ja loorita tuhksuhkruga.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...