perjantai 9. toukokuuta 2014

Marjaisen muromyslin paistos - Marjase müsli vorm


Postauksen sponsori on Helsingin Mylly.

Katso myös muffiniresepti Myllarin Luomun Tropical myslistä.

Päätin valmistaa Marjaisesta muromyslistä jälkiruokaa puolukkapaistoksen tapaan. Minä tykkään puolukkapaistoksesta ja aina kun sitä on työpaikan ruokalassa ruokalistalla, otan sitä mielellään itselleni jälkiruuaksi. Marjainen muromysli sisältää isoja kuutioita omenaa ja mansikkapaloja. Lisäksi siinä on riisijyviä. Siksi päätin paistoksen pohjakerroksen valmistaa mansikoista ja omenista. Koska muovipussissa olivat tosi isot pakastemansikat, leikkasin aika reilun kokoiset omenapalat. Taikinapinta tuli rapea ja sopivasti kova murea purtava. Sen oikean sävyn antoi raastettu sitruunan kuori vaniljakastikkeen pinnalla. P.S. Jälkiruuasta tuli keskimakea.


4-6 annosta
Valmistus 45 minuuttia

Taikina:
3 ½ dl Myllärin Luomun Marjaista muromysliä (sisältää mm. sokeria ja kanelia)
1 ½ dl kaurajauhoja
70 g sulatettua voita
siirappia
¼ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
suolaa

Täyte:
250 g pakastemansikoita
2 isoa omenaa paloina
½ dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
½ tl jauhettua kanelia
sitruunan mehua

vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
raastettua sitruunan kuorta
voita

Voitele pieni syvä uunivuoka (21x22 cm). Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita täytteen aineet kulhossa keskenään ja kaada uunivuokaan. Laita vuoka uunin keskitasolle noin 7 minuutiksi, missä pakastemarjat lämpenee.

Valmista toisessa kulhossa taikina sekoittamalla taikinan ainesosat keskenään. Nosta uunivuoka uunista ja levitä taikinaa tasainen kerros mansikoiden ja omenien päälle. Paista lisää noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoile vaahtoutuvan vaniljakastikkeen ja raastetun sitruunan kuoren kera.

***

Postituse sponsor on Helsingin Mylly.

Vaata ka muffinsite resepti Myllärin Luomu Tropical müslist.

Otsustasin valmistada Marjasest müslist soome traditsionaalist pohlavormi vôi pohlaküpsetist, kus alumine osa on suhkruga pohlakiht ja pealmine osa on magus taignakoor. Minule meeldib pohlavorm ja alati kui seda on töökoha söökla menüüs, vôtan seda meeledi endale magustoiduks. Marjane müsli sisaldab suuri ôunakuubikuid ja maasikatükke. Peale selle sisaldab see riisiterasid. Sellepärast otsustasin pôhjakihi valmistada maasikatest ja ôuntest. Kuna kilekotis olid väga suured külmatutatud maasikad, siis ma jätsin ka ôunatükid üsna suurteks. Jälle tuli hea magustoit välja! Taignapind tuli mônus rabe ja sobivalt mure. Selle ôige maitse andis riivitud sidruni koor vaniljakastme pinnal. Taas kord ei ole muud öelda kui, et soovitan soojalt! P.S. Magustoit tuli keskmise magususega.

Kuvan Marjaisen Myslin paketti on saatu Helsingin Myllyltä - Pildil olev Marjase müsli pakend on saadud Helsingi Myllylt.


4-6 portsjonit
Valmistus 45 minutit

Taigen:
3 ½ dl Myllärin Luomun Marjast müslit (sisldab suhkrut ja kaneeli)
1 ½ dl kaurajahu
70 g sulatatud vôid
siirupit
¼ dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
½ tl küpsetuspulbrit
soola

Täidis:
250 g sügavkülmutatud maasikaid
2 suurt ôuna puhastatult ja tükkidena
½ dl suhkrut
1 sl kartulijahu
1 tl vaniljesuhkrut
½ tl jahvatatud kaneeli
sidrunimahla

vahustatavat vaniljekastet
riivitud sidruni koort
vôid

Määri väike sügav ahjuvorm (21x22 cm) vôiga. Pane ahi soojenema 200 kraadile. Seka täidise ained kausis omavahel läbi ja kalla ahjuvormi. Tasanda need vormis. Pane vorm ahju keskmisele kôrgusele umbes 7 minutiks, kus sügavkülmutatud marjad soojenevad.

Valmista teises kausis taigen segades omavahel läbi taigna koostisained. Tôsta ahjuvorm ahjust välja ja kata alumine marja-ôunakiht tasaselt taignaga. Küpseta veel umbes 20 minutit kuni vormimagustoit on küps. Anna jahtuda ja serveeri vahustatava vaniljekastme ja riivitud sidruni koorega.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...