perjantai 2. toukokuuta 2014

Jerk-siipipalat, mangodippi - Jerk-kanatiivatükid, mangodipikaste


2 annosta
Valmistus 30 minuuttia + vähintään 1 tunti marinoitumista

800 g siipipaloja

Jerk-mausteseos:
2 vartta kevätsipulia
1 iso kokonainen valkosipuli
pala inkivääriä
1 dl rypsiöljyä
suolaa
iso nippu timjamia
1 tl jauhettua mustapippuria
1 tl jauhettua neilikkaa
1 tl jauhettua muskottipähkinää
1 tl kanelijauhetta
2 rkl ruokosokerisiirappia
1 limen mehu
1 tl jauhettua chiliä

Mangodippi:
1 tölkin mangoviipaleita / 125 g
1 ½ dl paksua maustamatonta jogurttia
(halutessasi 1-2 rkl majoneesia)
jauhettua chiliä
ripaus suolaa
½ lime’n mehua
siirappia
hienonnettua timjamia
hienonnettua kevätsipulia


Kuori valkosipuli ja inkivääripala ja leikkaa pieniksi paloiksi. Laita blenteriin. Hienonna morttelissa jauhoksi mustapippuri ja neilikka sekä lisää blenderiin. Lisää kanelijauhetta, jauhettua muskottipähkinää jm. jerk-mausteen aineet sekä sekoita blenderissa niistä tasainen maustesekoitus. Kaada maustesekoitus isoon kannelliseen kulhoon ja lisää joukkoon siipipalat. Kääntele jerk-maustesekoitus ja siipipalat keskenään, sulje kulho kannella ja nosta jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

Pese blenderi ja kuiva se. Valmista blenderissa mangodippi sekoittamalla dippi-kastikkeen aineet keskenään. Hienonnettu yrtti sekoita myöhemmin joukkoon.

Aseta siipipalat syvälle uunipelille leivinpaperin päälle. Paista jerk-siipipaloja 225 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes liha on kypsä ja pehmeä. Tarjoile leipäpalan, mangodipin ja jamaikalaisen oluen kera.

***


2 portsjonit
Valmistus 30 minuuttia + vähemalt 1 tund marineerimisaega


800 g kanatiivatükke

Jerk-maitseainesegu:
2 rohelise sibula vart
1 suur hiina küüslauk
tükk ingverit
1 dl rapsiôli
soola
suur kimp tüümianit
1 tl jahvatatud musta pipart
1 tl jahvatatud nelkki
1 tl jahvatatud muskaatpähklit
1 tl kaneelijauhu
2 sl roosuhkrusiirupit
1 lime’i mahal
1 tl jahvatatud chilit

Mangodipp:
1 purgi suhkruleemes mangotükke / 125 g
1 ½ dl paksu maitsestamata jogurtit
(soovi korral 1-2 sl majoneesi)
jahvatatud chilit
veidi soola
½ lime’i mahla
siirupit
hakitud tüümiani
hakitud rohelist sibulat

Koori küüslaugu ja ingveritükk ja lôika väikesteks tükkideks. Pane blenderisse. Haki mortelis peeneks must pipar ja nelk ning lisa blenderisse. Lisa kaneelijahu, jahvatatud muskaatpähkel jt. Jerk-maitsesegu koostisosad ning sega blenderis neist ühtlane maitsesegu. Kalla maitsesegu suurde kaanega kaussi ja lisa hulka kanatiivatükid. Pöörita jerk-maitseained ja kanatiivatükid omavahel läbi, sulge kaanega ja tôsta külmkappi maitsestuma vähemalt tunniks.

Pese blenderi puhtaks ja kuivata ära. Valmista blenderis mangodipp segades dipi ained ühtlaseks kastmeks. Hakitud ürdid sega hiljem kastme sisse.

Pane kanatiivatükid sügavale ahjuplaadile küpsetuspaberi peale. Küpseta jerk-kanatiivatükke 225 kraadis ahju keskmisel kôrgusel umbes 25 minutit vôi nii kaua kuni liha on pehme ja küps. Serveeri leivatüki, mangodipi ja Jamaika ôllega.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...