torstai 24. huhtikuuta 2014

Keväinen persikka-mango-rahkapiiras - Kevadine virsiku-mango-kohupiimakook


Postauksen sponsorit ovat Illy ja Modo.

Tästä teille seuraava superhyvä ja -helppo resepti! Leivoin Keväisen persikka-mango-rahkapiiraan Pääsiäiseksi, mutta tietenkin sitä voi leipoa milloin vaan, koska kaikki raaka-aineet löytyvät läpi vuoden kaupoissa ja ovat kohtuuhintaisia. Piiras oli todella herkullinen ja näyttävä sekä kaikki Pääsiäisen vieraani tykkäsivät siitä.

Pääsiäisen kahvin tarjosivat Illy ja Modo.

Kuvan kahvipavut on saatu Illylta ja hasselpähkinäsiirappi Modolta - Pildil olevad kohvioad on saadud Illylt ja sarapuupähklisiirup Modolt.


12 palaa
Valmistus noin 1 tunti

Täyte:
500 g vaniljarahkaa
50 g sulanut voita
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
6 sokeriliemessä mangoviipaletta
1 purkki persikkaviipaleita

Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
150 g voita
1 dl sokeria
suolaa

Koristelu:
100 g tummaa leivontasuklaata
koristekukkakuvioita

voita

Voitele piirakkavuoka.

Sekoita kulhossa sokeri, suola ja vehnäjauhot keskenään. Lisää jääkaappikylmä voi kuutioina ja nypi se sormin, kunnes seos on murumaista. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle (irtopohjallinen, halkaisija 27 cm). Älä painele taikinaa liian tiukaksi, jätä se sopivasti murumaiseksi, silloin myös piirakan pohja tulee ihanan murea. Esipaista pohjaa 175 asteessa uunin keskitasolla 7 minuuttia.

Sekoita piirakan täytteen aineet keskenään kulhossa (paitsi persikan ja mangon viipaleita). Leikkaa mangonviipaleista pienemmät palat ja aseta ne piirakan pohjalle. Kaada täyte pohjalle ja tasoita se pohjalle. Aseta persikkaviipaleet täytteen päälle. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 30 minuuttia tai kunnes piiras on kypsä. Irrota vuoan pohja. Anna jäähtyä.

Sulata mikrossa kulhossa suklaa ja kaada se pursotinpussiin. Sulje pussi tiiviisti ja leikkaa kärkeen pieni aukko, mistä suklaa valuu ulos. Valuta suklaata piirakan pinnalle pitkinä nauhoina. Käännä pikkaisen piirakan kulmaa edessäsi ja valuta vinottain nauhoja lisää. Koristele koristekukkakuvioilla. Nosta piiras jääkaappiin, missä suklaa kovettuu. Irrota piiras vuoan pohjasta ja työnnä piiras varovasti tarjoilualustalle.

***


Postituse sponsorid on Illy ja Modo.

Siit teile järgmine superhea ja -lihtne retsept! Küpsetasin Kevadise virsiku-mango-kohupiimakoogi Ülestôusmispühadeks, aga seda vôib küpsetada muidugi ükskôik kuna, sest piruka toorained on kogu aeg poes müügil ja kôigele lisaks veel môistliku hinnaga. Kook oli tôesti maitsev ja ilusa väljanägemisega ning see maitses minu kôikidele Ülestôuspühde külalistele.

Ülestôusmispühade kohvi pakkusid Illy ja Modo.


12 lôiku
Valmistus umbes 1 tund

Täidis:
500 g vaniljekohupiima
50 g sulanud vôid
2 kanamuna
1 tl vaniljesuhkrut
1 dl suhkrut
6 suhkruleemes konservmangoviilusid
1 purk suhkruleemes konservvirsikuid

Taigen:
3 dl nisujahu
150 g vôid
1 dl suhkrut
soola

Kaunistus:
100 g tumedat kondiitrishokolaadi
lillekujulisi dekoore

vôid

Määri koogivormile vôid.

Sega kausis suhkur, sool ja nisupüül omavahel läbi. Lisa külmkapikülm vôi kuubikutena ja murenda see sôrmede vahel kuni segu on ühtlaselt sômer. Vajuta taigen vormipôhjale (eemaldatav põhi, läbimôôt 27 cm). Ära vajuta tainast liiga kôvasti vormi pôhjale, kui see jääb sobivalt pehme, siis tuleb ka pôhi mônusalt mure. Esiküpseta pôhja 175 kraadises ahjus keskmisel kôrgusel 7 minutit.

Sega kausis koogi täidise ained omavahel läbi (välja arvatud virsiku ja mangoviilud). Lôika mangoviilud väiksemateks tükkideks ja aseta need koogi pôhjale. Kalla täidis peale ja tasanda see pôhjale. Aseta virsikuviilud täidise peale ja küpseta ahju keskmisel kôrgusel 175 kraadis 30 minutit vôi nii kaua kuni kook on küps. Eemalda vormi pôhi. Anna jahtuda.

Sulata mikroahjus kausi sees shokolaad ja kalla see tordipritsikotti. Keera pritsikott tihedalt kinni ja lôika tipu sisse väike auk, kust shokolaad pääseb nôrguma välja. Nôruta shokolaadi pikkade ühtlaste joontena koogi peale. Keera koogile veidi teine nurk ette ja nôruta viltujooned eelmiste peale. Kaunista lilledekooriga ja tôsta külmkappi, kus shokolaad muutub kôvaks. Eemalda kook vormi pôhjast noaga ja lükka kook ettevaatlikult serveermise alusele.

4 kommenttia:

  1. Ihana kevätkakku! Ohje talteen ja testiin!

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä ihana, vaikka itse tein. Suunnittelen täällä jo toista saman tyypistä. Vapuksi?! Kaunista kevättä!

    VastaaPoista
  3. Onpa herkun näköinen piiras! :)

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...