torstai 17. huhtikuuta 2014

Cocktailpalat sillin mädillä - Väiksed soolased suupisted heeringamarjaga


Tästä teille mainiot suolaiset suupalat, missä olen mätivaihtoehtona käyttänyt sillin mätiä. Cocktailpalat sillin mädillä olivat minun idée-fixe jo pitkää aikaa kunnes lopuksi päätin valmistaa niitä Pääsiäiseksi. Kaiken kaikkea hyvät maukkaat suolaiset suupalat rapeilla ruislastuilla. Suosittelen!

Minun kotipihani "pupu" (kuvassa) toivottaa teille: "Hyvää Pääsiäistä!"

14 cocktailpalaa
Valmistus 15 minuuttia

Täyte:
85 g sillin mätiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa tai mascarponea
2 rkl majoneesia
jauhettua mustapippuria
sitruunamehua
nippu tilliä
nippu ruohosipulia
ripaus sokeria

2 keitettyä kananmunaa viipaleina
pala silliä
14 kpl ruislastuja
koristeeksi sillin mätiä
koristeeksi pieniä tillin oksia


Sekoita kulhossa huoneenlämpöinen tuorejuusto, majoneesi, 2 isoa rkl sillin mätiä, hienonnetut tilli ja ruohosipuli, jauhettu mustapippuri, ripaus sokeria ja sitruunan mehu keskenään. Lusikoi täyte pursotinpussiin, missä on suutinosa ja pursota jokaisen ruislastun päälle mätitäytettä. (Jaa tahna sillä tavalla, että puolet siitä on alimmainen kerros ja toinen puoli on päällimmäinen kerros). Aseta yksi kanamunan viipale jokaisen ruislastun täytteen päälle. Leikkaa isommasta sillipalasta noin 1x1 cm kokoiset sillipalat ja aseta jokaisen kananmunan viipaleen päälle pieni sillipala sekä lopuksi pursota loput mätitäytteestä jokaisen sillipalan päälle. Koristele cocktailpalat sillin mädillä ja pienillä tillioksilla.

***


Siit teile suurepärased soolased suupisted, kus ma olen kalamarjavariandina kasutanud heeringamarja. Väiksed soolased suupisted heeringamarjaga on olnud minu idée-fixe juba pikka aega kuni lôpuks otsustasin need valmistada Ülestôusmispühaks. Lühidalt öeldes väga maitsvad soolased suupisted rabetatel rukkilaastudel. Soovitan!

Minu koduôue "jänku" (pildil) soovib teile: "Häid Ülestôusmispühi!"

14 soolast suupistet
Valmistus 15 minutit

Täidis:
85 g heeringa marja
200 g maitsestamata toorjuustu vôi mascarponet
2 sl majoneesi
jahvatatud musta pipart
sidrunimahla
kimp tilli
kimp murulauku
veidi suhkrut

2 keedetud kanamuna viiludena
tükk heeringat
14 rukkilaastu
kaunistuseks heeringa marja
kaunistuseks väikseid tilli oksi

Sega kausis toatemperatuuriga toorjuust, majonees, 2 suurt sl heeringa marja, hakitud tilli ja murulauku, jahvatatud must pipart, veidi suhkrut ja sidrunimahl omavahel läbi. Tôsta täidis tordipritsi, millel on otsik ja pritsi iga rukkilaastu peale pooled täidisest. (Jaga täidis nii, et pooled sellest on suupistete alumine kiht ja teine pool pealmine kiht). Lôika suurem heeringatükk 1x1 cm suurusteks tükkideks. Aseta üks kanamuna viil iga suupala täidise peale ning iga kanamuna viilu peale väike heeringatükk. Lôpuks pritsi iga heeringatüki peale teine osa täidisest. Kaunista suupisted heeringa marja ja väikeste tilliokstega.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Sinulle myös! Minulle tulevat sukulaiset kylään, pitää keksiä heille jotain ruokaa. Koska tulee myös lapsia, sitten karitsan karree jää pakastimeen. Ajattelin itselleni valmistaa sitä, mutta nyt on pakko keksiä jotain muuta. Ehkä joku juhlavampi jauhelihamureke ja kastike. Juustokakun kyllä leivon.

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...