torstai 13. maaliskuuta 2014

Amerikkalaiset pannukakut muffinivuoassa - Ameerika pannkoogid muffinsivormis


Uutta lookia amerikkalaisille pannukakuille! Sain loistoajatuksen valmistaa amerikkalaisia pannukakkuja muffinivuoassa ja ne onnistuivat erinomaisen hyvin. Siinä ei ole vielä kaikki, koska laitoin taikinan joukkoon banaania, mistä minipannukakut saivat vielä lisää makua. Itsekehu ei tule pahaksi tässä reseptissä, koska ne tulivat todella, todella hyviä. Tässä jää aikavievää pannareiden paistamisen vaihe paistinpannulla täysin pois ja keittiöön ei tule minkälaista käryä eikä tässä käytetä ylimääräistä rasvaa paistamiseen. Mikä parasta, pannareiden maku silti ei kärsi! Jos pannukakkuja voi tehdä terveellisemmällä tavalla, sitten se on juuri se tapa. Silti pannukakkujen pinta paistui ihanaksi kullanruskeaksi, koska voitelin joka ikisen ison muffinivuoan muffinipaikan ja sen ansiosta minipannukakut irtosivat vuoasta helposti. Amerikkalaisia pannukakkuja muffinivuoassa voi tarjota erilaisten hillojen ja kesäaikana tietenkin tuoreiden marjojen kera. Erinomainen viikonlopun jälkiruoka! Suosittelen! Kalorit voi aina kuluttaa lenkkipolulla pois!


12 minipannaria
Valmistus 20 minuuttia

3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl sokeria
ripaus suolaa
2 rkl sulatettua ja jäähtynyttä voita
2 kananmunaa
3 dl maitoa
2 banaania paloina

pannukakkusiirappia
mansiakkahilloa
kermavaahtoa
voita

Voitele ison muffinivuoan kaikki muffinipaikat.

Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa maito, kananmunat ja voi keskenään sekä lisää joukkoon kuivat aineet. Sekoita vispilällä tasainen taikina. Lisää banaani sekä kääntele ne taikinan joukkoon. Lusikoi taikina muffinipaikkoihin ja huomioi, että jokaisessa muffinipaikassa olisi myös banaania.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15 minuuttia kunnes minipannukakut ovat kypsiä ja saaneet pinnalle kullanruskean sävyn. Tarjoile pannukakkusiirapin, mansikkahillon ja kermavaahdon kera.

***


Uut väljanägemist ameerika pannkookidele! Sain hea idee valmistada ameerika pannkooke suure muffinsivormiga ja need ônnestusid väga hästi. See ei ole veel kôik, sest panin taigna sisse banaani, tänu millele said minipannkoogid veel lisamaitset juurde. Oma kiitmine ei ole paha selle retsepti puhul, sest need tulid tôeliselt, tôeliselt väga head välja. Nende valmistamisega jääb ära aeganôudev pannkookide küpsetamise protsess praepannil ja ei tule mingisugust kärsahaisu kööki ning ei pea kasutama palju rasva pannkookide küpsetamiseks. Mis kôige parem, minipannkookide maitse ei kannata üldse selle pärast! Kui pannkooke vôib teha tervislikumal moel, siis see on just seda. Sellegipoolest tuleb pannkookide pind kuldne ja krôbe, sest määrisin suure muffinsivormi kôik muffinsikohad vôiga ja minipannkoogid tulid tänu sellele vormist kergelt lahti. Ameerika pannkoogid muffinsivormis on suurepärane nädalavahetuse mahustoit! Soovitan! Ja kalorid vôib alati terviserajal ära kulutada!

12 minipannkooki
Valmistus 20 minutit

3 ½ dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
1 tl suhkrut
veidi soola
2 sl sulatatud ja jahtunud vôid
2 kanamuna
3 dl piima
2 banaani tükkidena

pannkoogisiirupit
maasiakamoosi
vahukoort
vôid


Määri kôik suure muffinsivormi muffinsikohad vôiga.

Sega kausis kuivad ained omavahel läbi. Sega teises kausis piim, kanamunad ja vôi omavahel läbi ning sega vispliga nende sisse kuivad ained. Sega vispliga ühtlane taigen. Lisa banaani tükid ning sega ka need taigna sisse. Tôsta tainast lusikaga igasse muffinsikohta ja jälgi, et igasse kohta tuleb ka banaanitükke.

Küpseta ahju keskmisel kôrgusel 200 kraadis 15 minutit kuni minipannkoogid on küpsed ja saanud pinnale kuldpruuni värvi.

Serveeri pannkoogisiirupi, maasikamoosi ja vahukoorega.

4 kommenttia:

  1. Tätä reseptiä täytyy kokeilla pikku-ukon ja rinsenssan kanssa. Muksut voivat iha ite lappaa taikinaa vuokiin.
    Aurinkoisia päiviä ja hauskaa viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilkaa ihmeessä niiden pannareiden valmistamista. Se on sopivaa tekemistä lasten kanssa. Minun tyttöni kävi vaan kaatamassa kuivat aineet munan, maidon ja voin joukkoon, koska oli Pikku Kakkosen aika. Eile hän teki pannareista kuppikakut ja koristeli ne kermavaahdolla ja mansikkahillolla.

      Kaunista viikonloppua teillekin!

      Poista
    2. Kiitos kivasta ideasta. Lopputuloskin oli sangen maukas.
      Blogisi vaikuttaa muutenkin mielenkiintoiselta ja löysinkin jo jotakin, jolla aion miekkostani jokunen aamu ilahduttaa :)

      Poista
    3. Kiitos itsellesi ja kiva että tykkäsit reseptistä! Kaunista syksyä!

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...