keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Yrttiset turskafileerullat, peruna-porkkanapyree, paistettu pinaatti - Ürdised tursafileerullid, kartuli-porgandipüree, praetud spinat


Tästä teille tyylikästä, maistuvaa ja helppoa kotiruokaa, mikä valmistuu alle tunnissa.

4 annosta
Valmistus noin 40 minuuttia

4 turskafilettä / 1 filee noin 200 g
iso kimppu tuoreita timjamin oksia ja lehtiä
iso kimppu ruohosipulia
muutama basilikan lehti
merisuolaa
oliiviöljyä
jauhettua mustapippuria

800 g jauhoisia perunoita
2 isoa porkkanaa
1 iso mukillinen kuumaa maitoa
pala voita
suolaa

140 g lehtipinaattia
oliiviöljyä
ripaus suolaa

parmesaania
1 sitruuna lohkoina

Kuori perunat ja porkkanat, huuhtele vedessä ja leikkaa paloiksi. Keitä perunat ja porkkanat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja survo perunat sekä porkkanat sauvasekoitimella. Lisää mikrossa kuumennettu maito ja voi sekä valmista sauvasekoitimella tasainen pyree.

Perunoiden ja porkkanoiden kypsymisen aikana valmista turskafileet. Leikkaa keittiösakseilla yrtit paloiksi, laita mortteliin ja lisää suola. Survo mortellissa yrteistä tahna ja lisää loraus oliiviöljyä. Sekoita aineksista tasainen yrttiseos ja levitä se turskafileiden sisäpuolelle (vatsapuolelle). Jauhaa pinnalle pippuria. Kääri fileet rullalle ja pistä kalan pyrstöpuolet cocktailtikuilla kiinni (kastele ensiksi tikut veteen). Levitä uunivuoan pohjalle oliiviöljyä ja aseta fileerullat vuokaan. Valuta pullosta pinnalle oliiviöljyä. Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä (kalan liha on valkoinen ja jos painat sormella fileen pinnalla, se on tiivis pehmeä, ei vetinen pehmeä).

Viimeisenä valmista pinaatti. Kuumenna iso paistinpannu ja kaada sinne loraus oliiviöljyä. Silloin kun öljy on kuuma, lisää pinaatti ja sekoita pinaattia paistumisen aikana. Pinaatti kutistuu muutamassa hetkessä. Mausta suolalla. Jätä pinaatti kauniin vihreäksi ja älä ylipaista sitä. Nosta pannu sivuun.

Kokoa annoslautanen ja raasta pinaatin pinnalle parmesaania. Tarjoile heti.

***


Siin teile stiilne, maitsev ja lihtne kodune toit, mis valmib vähem kui tunni jooksul.

4 portsjonit
Valmistus umbes 40 minutit

4 tursafileed / 1 filee umbes 200 g
suur kimp värskeid tüümiani oksi ja lehti
suur kimp murulauku
môned basiilika lehed
meresoola
oliiviôli
jahvatatud musta pipart

800 g jahuseid kartuleid
2 suurt porgandit
1 suur tassitäis kuuma piima
tükk vôid
soola

140 g spinatit
oliiviôli
veidi soola

parmesaani juustu
1 sidrun sektoritena

Koori kartulid ja porgandid, pese vee all ja lôika tükkideks. Keeda kartulid ja porgandid soolaga maitsestatud vees pehmeks ja kalla vesi pealt ära. Sôtku kartulid ja porgandid saumikseriga. Lisa mikroahjus kuumutatud piim ja tükk vôid ning valmista saumikseriga tasane kartulipüree.

Kartulite ja porgandite keemise ajal valmista tursafileed. Lôika ürdid tükkideks ja pane need uhmrisse, lisä sool ja hôôru ürtidest ühtlane segu. Lisa oliivôli ja sega ühtlane ürdisegu ning määri see fileede kôhupoolele. Jahvata pinnale pipart. Rulli fileed kinni nii, et ürdisegu jääb rullide sisse ning pista sabaotsad vette pistetud suupistetikuga kinni. Määri ahjuvormi pôhjale oliivôli ja aseta fileerullid vormi pôhjale. Nôruta pudelist pinnale oliiviôli. Küpseta ahju keskmisel kôrgusel 220 kraadis umbes 12 minutit kuni kala on küps (kala liha on muutunud valgeks ja kui sôrmega vajutada fileede pinnale, siis need on tihedalt pehmed, ei vedelalt pehmed).

Viimasena küpseta spinatid. Kuumuta suur praepann ja kalla sellele oliiviôli. Siis kui ôli on kuum, lisa spinat ja sega spinatit küpsemise ajal. Spinat tômbub kokku mône hetkega. Maitsesta soolaga. Jäta spinatile kaunis roheline värv ja ära küpseta seda üle. Tôsta pann kôrvale.

Valmista portsjon ja riivi spinati pinnale parmesaanijuustu. Serveeri kohe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...