tiistai 4. kesäkuuta 2013

Sunnuntaiaamun munakas pinaatilla – Puhapäevahommiku omlett spinatiga



2 annosta
Valmistus 20 minuuttia

4 kananmunaa
noin 1 ½ dl maitoa
40 g pinaattia
pieni tomaatti
4 kevyesti savustettua kinkkuviipaletta
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
kevätsipulia

4 paahtoleipää
majoneesia tai levitettä

Leikkaa isot pinaattilehdet paloiksi ja kypsennä niitä keskikuumalla pannulla oliiviöljyssä vaan muutan hetken niin, että ne vähän kutistuvat, mutta sälyttävät kauniin vihreän värinsä.

Riko kananmunat kulhoon, lisää maito, suola ja pippuri sekä vatkaa aineet keskenään. Leikkaa kinkku ja tomaatti paloiksi ja lisää joukkoon. Sekoita aineet keskenään sekä kaada ne pannulle
pinaatin joukkoon. Sekoita vielä pannulla pinaattia munaan joukkoon. Hienonna pala kevätsipulia ja lisää sitä munakkaan pinnalle. Anna paistua miedolla lämmöllä kannen alla kunnes munakas melkein hyytyy pannulle. Leikkaa puulastalla munakas neljään osaan sekä kääntele se pannulla. Anna toisella puolella vaan hyytyä.

Paahda paahtoleivät, levitä päälle levitettä tai majoneesia, nosta munakkaan palat paahtoleiville, koristele hienonnetulla kevätsipulilla ja tarjoile heti.

***



2 portsjonit
Valmistus 20 minutit

4 kanamuna
umbes 1 ½ dl piima
40 g spinatit
väike tomat
4 kergelt suitsestatud singiviilu
soola
pipart
oliiviôli
rohelist sibulat

4 röstsaia
majoneesi vôi vôileivamargariini

Lôika suured spinatilehed väiksemateks tükkideks ja kuumuta neid keskmise kuumusega pannil oliiviôlis kuni need kahanevad, aga säilitavad oma ilusa rohelise värvi.

Löö kanamunad katki kaussi, lisa piim, sool ja pipar ning klopi ained omavahel läbi. Lôika sink ja tomat tükkideks ja lisa hulka. Sega ained omavahel läbi ning kalla need pannile spinati hulka. Sega pannil veidi aineid omavahel, et spinat seguneb munaga. Haki rohelist sibulat ja lisa ka seda pannile. Anna küpseda madalal kuumusel kaane all kuni omlett hüübib pannil. Tee puulaastuga omletist neli tükki ja keera need ümber. Anna teisel poolel ainult hüübida.

Rösti saiad, määri nendele majoneesi vôi vôileiva margariini, tôsta omlett itükid leibadele, kaunista rohelise sibulaga ja serveeri kohe.

6 kommenttia:

  1. Namiaamiainen. Kevyt, mutta täyttävä!
    Pieni ilmoitus: Herkkuhiiri menee telakalle, joten tervetuloa Annan tupaan..siellä tavataan ruuan merkeissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, se oli kevyttä. Viime aikoina rakastan kevyitä ruokia. Kiitos tiedosta, tulen käymään Annan tupaan.

      Poista
  2. Tässäpä käyttökelpoinen resepti.
    Iloisia päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on ja raaka-aineita löytyy melkein aina jääkaapissa, pinaattikin usein marketeissa olemassa. Kaunista kesää!

      Poista
  3. Tunnelmallisuuksista taas terve! Ilahdutin tällä miekkoseni lauantaiaamua. Oli makoisaa molempien mielestä :) Kiitos reseptiikasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellenne! Kiva kun tykkäsitte! Kaunista syksyä!

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...