keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Tulinen vihannes-lammasmakkaravuoka – Tuline köögivilja-lambavorstivorm



Se on lämmittävä, helppo ja kevyt, mutta keitetyn riisin kera täyttävä talvipäiväruoka.

6 annosta
Valmistus 1 tunti ja 45 minuuttia

noin 500 g raakaa lammasmakkaraa
1 keltainen paprika isoina paloina
3 pientä porkkanaa paloina
1 chilipalko ilman siemeniä ja paloina
2 sipulia isoina lohkoina
5 valkosipulin kynttä paloina
1 keskikokoinen kesäkurpitsa isoina paloina
1 keskikokoinen munakoiso isoina paloina
500 g tomaattimurskaa
2 dl portviiniä
2 dl punaviiniä
oliiviöljyä
3 laakerinlehteä
kokonaisia mustia pippureita
suolaa tai lihalientä
kuivattua tai tuoretta timjamia hienonnettuna
kuivattua tai tuoretta rosmariini hienonnettuna
kuivaa tai tuoretta persiljaa hienonnettuna


Ruskista kokonaiset lammasmakkarat kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin.
Nosta makkarat leikkuulaudalle sekä leikkaa niistä reilunkokoiset palat.

Laita kaikki vihannekset isoon kulhoon. Lisää makkara, tomaattimurska ja mausteet sekä sekoita
aineet keskenään.

Levitä isoon uunivuokaan öljyä sekä kaada vihannekset ja makkara vuokaan sekä tasoita ne sinne. Kaada
vuokaan portviini ja punaviini, loraus lihalientä sekä pannun huuhteluvesi, missä paistoit makkaran. Nestettä pitää olla vuoassa sen verran, että sitä näkyy vuoan reunasta.

Kypsennä vihannes-lammassekoitusta uunin keskitasolla 200 asteessa noin 1,5 tuntia kunnes vihannekset ovat kypsiä. Tarkista maku ja tarvittaessa lisää mausteita ja lihalientä tai suolaa.

Tarjoile keitetyn riisin kera.

***



See on soojendav, lihtne ja kerge, aga koos riisiga täitev talvepäevatoit.

6 portsjonit
Valmistus 1 tund ja 45 minutit

umbes 500 g toorest lambalihavorsti
1 kollane paprika suurte tükkidena
3 väikest porgandit tükkidena
1 chilikaun ilma seemneteta ja tükkidena
2 mugulsibulat suurte sektoritena
5 küüslaugu küünt tükkidena
1 keskmise suurusega suvekôrvits suurte tükkidena
1 keskmise suurusega baklazaan suurte tükkidena
500 g tomatikastet
2 dl portveini
2 dl punast veini
oliiviôli
3 loorberilehte
musta terapipart
soola vôi lihaleent
kuivatatud vôi värsket tüümiani hakituna
kuivatatud vôi värsket peterselli hakituna
kuivatatud vôi värsket rosmariini hakituna

Pruunista terved lambalihavorstid kuumal pannil ôlis ja tôsta need lôikelauale ning lôika vorstidest suuremad tükid.

Pane kôik köögiviljad suurde kaussi, lisa vorst, tomatikaste ja maitseained ning sega ained omavahel läbi.

Määri suurele ahjuvormile oliiviôli ja kalla köögivilja ja vorsti segu vormi ning tasanda se sinna. Kalla vormi portveini ja punast veini, veidi lihaleent ning praepanni loputusvesi, millel praadisid vorstid. Vedelikku peab vormis olema nii palju, et seda on vormi äärest näha.

Küpseta köögivilja-lambavorstivormi ahju keskmisel kôrgusel 200 kraadis umbes 1,5 tundi kuni köögiviljad on küpsed. Kontrolli maitset ja lisa vajaduse korral maitseaineid, lihaleent vôi soola.

Serveeri keedetud riisiga.

4 kommenttia:

  1. lammasmakkara on aina hyvä valinta eikä voi mennä väärin ja uuniruoka on vaivatonta ja hoitaa itse itsensä.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä niin tykkään lammasmakkarasta. Ostin kerran Ison Omenan K-Citymarketista sitä, se oli pakastimessa ja loskakelien aikana tuli selline himo tehdä tulista ja lämmittävää ruokaa. Tykkään uuniruista, koska niitä on niin helppo valmistaa. Tässä ohjeessa pitää vaan periaatteessa paloitella raaka-aineet ja pistää vuokaan ja sitten uuniin. Helppoa! Jokainen joka osaa keittiössä pitää veitsiä kädessä, pystyy sen ruuan valmistamaan.

      Poista
  2. Pata uuniin ja ulkoilemaan.
    Ruoka on valmiina sisään tullessa ja taatusti maistuu.
    Ihania aurinkopäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä. Ruoan voi laittaa myös pataan ja uuniin. Kaunista kevät-talvea!

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...