keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Härkäpapu-kinkkusalaati – Pôldoa-singisalat



Tervetuloa minun blogini lukijaksi, Jaska Jokunen!

Sain äidiltäni kuivattuja härkäpapuja ja ajattelin mitä niistä voi valmistaa? Päätin valmistaa härkäpapusalaattia kinkulla. Salaatin valmistus on helppoa, mutta papujen liottaminen yön yli vedessä ja niiden keittäminen vaatii aikaansa. Pavut kannattaa keittää suolalla maustetussa vedessä niin pehmeäksi, että ne ovat vähän jauhoisia. Silloin mielestäni ne maistuvat hyvin. Pavut voi laittaa salaatin kuorineen, silloin tulee salaatille maalaismakua. Pavut voi kuoria keittämisen jälkeen, silloin siitä tulee hienompi ja nykyaikaisempi salaatti. Näin kerran Martha Stewartin Show:ssa, että siellä kourittiin härkäpavut salaattia varten.

4 annosta
Valmistus 1 vuorokausi härkäpapujen liotusta vedessä + 2 h härkäpapujen keittämistä suolavedessä +
20 minuuttia salaatin valmistamista

4 dl keitettyjä härkäpapuja
100 g ylikypsää kinkkua kuutioina
pala punaisesta paprikasta kuutioina
1 pienempi maustekurkku kuutioina
1 keskikokoinen punasipuli kuutioina
nippu persiljaa hienonnettuna
200 g kermaviiliä
2-3 isoa rkl majoneesia
2 rkl chilikastikettä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Sekoita kaikki salaatin aineet keskenään kulhossa sekä anna maustua enne tarjoilua noin 20 minuuttia.

***

Tere tulemast minu blogi lugejaks, Jaska Jokunen!

Sain emalt kuivatatud pôldube ja môtlesin, mida ma nendest teen? Otsustasin valmistada pôldoa salatit singiga. Salati valmistus on lihtne, aga ubade leotamine üle öö vees ja keetmine vôtab oma aja. Oad soovitan soolaga maitsestaud vees keeta nii pehmeks, et nendele tuleb veidi jahune maitse, sest minu arust siis need on paremad. Oad vôib salatisse panna koos koortega, siis salatist tuleb talupojalikum. Koored vôib ka eemalda keetmise järgi, siis salatist tuleb peenem ja kaasaegsem. Nägin kord Martha Stewarti Show:s, et seal kooriti pôldube salati jaoks.

4 portsjonit
Valmistus 1 ööpäev pôldubade leotamist vees + 2 h pôldubade keetmist soolavees +
20 minutit salati valmistamist

4 dl keedetud pôldube
100 g üliküpset sinki kuubikutena
tükk punast paprikat kuubikutena
1 väike marineeritud kurk kuubikutena
1 keskmise suurusega punane sibul kuubikutena
kimp peterselli hakituna
200 g hapukoort
2-3 suurt sl majoneesi
2 sl chilikastet
soola
jahvatatud musta pipart

Sega kôik salati ained omavahel kausis läbi ja anna maitsestuda enne serveerimist umbes 20 minutit.

2 kommenttia:

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...