torstai 15. marraskuuta 2012

Tuorespagetti pestolla ja kirjolohimädillä - Värsked spagetid pesto ja vikerforellimarjaga


Samat annokset voi valmistaa myös tavallisesta spagetista, mutta mielestäni tuorespagetti on herkullisempi, vaikka sen joukkoon on taas haastavampi sekoittaa pestoa.

2 annosta
Valmistus 10 minuuttia

250 g Pastellan tuorespagettia tai muuta tuorepastaa
100 g kirjolohen mätiä
150 g pestoa
suolaa
oliiviöljyä
sitruunalohkoja
hienonnettua ruohosipulia

Keitä spagetit suolalla maustetussa vedessä, mihin on lisätty myös oliiviöljyä (keittoaika 1 minuutti). Valuta vesi pois. Sekoita spagettien joukkoon pestokastike. Nosta spagetteja lautaselle, lusikoi niiden päälle kirjolohen mätiä, koristele annos ruohosipulilla. Tarjoile sitruunalohkon kera.

***

Samad portsjonid vôib valmistada ka tavalistest spagettidest, aga värsked spagetid on minu arust maitsvamad, kuigi nende hulka on keerulisem segada pestot.

2 portsjonit
Valmistus 10 minutit

250 g Pastellan värskeid spagette vôi muud värsket pastat
100 g vikerforelli marja
150 g pestot
soola
oliiviôli
sidrunasektoreid
hakitud murulauku

Keeda spagetid soolaga maitsestud vees, mille hulka on lisatud ka oliiviôli (keetmise aeg 1 minut). Kurna vesi ära. Sega spegettide hulka pestokaste. Tôsta spagetid taldrikule, tôsta nende peale vikerforellimarja, kaunista hakitud murulauguga. Serveeri sidrunasektoriga.

4 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista syödä pestoa kirjolohen mätien kanssa. No, olen harvoin syönyt matiä elämässäni :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on todella mielenkiintoinen idea. Näin noin vuosi sitten Martha Stewartin blogissa, miten hänen tytär tarjosi joululounaaksi täysjyväspagetteja aidon kaviaarin kera, joukossa voita. Minä päätin valmistaa pestolla ja kirjolohimädillä saman tyyppisen ruoan ja pidän enemmän tuorepastasta. Idea ei ole kaukaa haettu, koska kaviaaria tai mätiä syödään paahtoleivän kanssa. Leipä on vehnää, pasta on vehnää. Lohta syödään yrttikuorrutuksella, niin että pestokin ei ole kaukaa haettu. Meillä oli lähikaupassa myynnissä kirjolohimätiä, mutta voi olla myös lohen mätiä. Se tuli edullista ylellistä ruokaa, mikä sopii vaikka juhlapöydälle. Suosittelen!

      Poista
  2. Ma pole iialgi söönud vikerforellimarja. Ma tean, et ei oska sellest ja sellega midagi valmistada ja ongi jäänud ilma ostmata.
    Kala meeldib küll.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama toitu vôib süüa ka lôhemarjaga, aga meil oli lähipoes müügil vikerforellimarja, sellepärast ostsin seda. See oli täiesti taskukohane, 100 g / 4.99 eur. Sellest piisab kahele inimesele. Toit tuli üsna odav, aga kalamarja tôttu luksuslik, sobib kasvôi peolauale ja külalistele pakkuda.

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...