perjantai 25. toukokuuta 2012

Nopea, toffeemakuinen raparperi-mansikkapiiras – Kiire, iirisemaitseline rabarberi-maasikapirukas



Halusin valmistaa helppoa ja nopeaa jälkiruokaa raparperista sekä löysin minulle yhdestä lempi ruokablogista Kryddburken juuri sopivan ohjeen sitä varten. Minä laitoin mansikat ja mintun piirakkaan, en vaan koristellut niillä piirakkaa kuten Kryddburkenissä. Kryddburkenissä oli raaka-aineita mitattu kupilla, minulle oli 1 kuppi 1 dl. Makeutta oli piiraassa juuri sopivasti, vaikka alussa näytti sille, että ohjeessa on liian paljon sokeria. Tuli tosi hyvää raparperi-mansikkapiiras ja vaniljajäätelö sen kanssa oli täydellistä!

Vaikka en ole vielä kokeillut, uskon, että piiraan voi valmistaa myös pakastemansikoista ja -raparperista.

12 palaa
Valmistusaika 1 tunti

1000 g raparperia
250 g mansikoita
1 ½ kuppia sokeria
2 ½ kuppia jauhoja
2 kuppia sokeria
1 rkl vaniljasokeria
150 g voita
1 kuppi mantelilastuja
minttua

Huuhtele raparperi, kuori se ja leikkaa pieniksi paloiksi. Huuhtele myös mansikat, leikkaa kannat pois ja leikkaa ne 2-4 palaksi. Hienonna nippu mintun lehtiä. Laita kaikki kulhoon ja ripottele päälle sokeria (1 ½ dl) sekä käännä niitä näin, että sokeri kattaa raparperin ja mansikat. Voitele uunivuoka, halkaisija 25-30 cm. Kaada raparperi ja mansikat pohjalle. Sekoita kulhossa keskenään jauhot, sokeri ja vaniljasokeri. Ripottele se raparperin ja mansikoiden päälle. Ripottele pinnalle mandelilastut ja sen jälkeen aseta ohuet voilastut kaiken pinnalle. Paista uunissa 200 asteessa noin 40-45 minuuttia tai kunnes paistos on pinnalta kullanruskea. Voit vähentää uunin lämpötilaa kun se alkaa palaa pinnalta. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

***

Tahtsin valmistada midagi lihtsat ja kiiret magustoitu rabarberist ning leidsin minule ühest oma lemmiktoidublogist Kryddburken just sobiva retsepti selle jaoks. Mina panin maasikad ja piparmündi küpsetise sisse, ei kaunistanud nendega pirukat nii nagu Kryddburkenis. Kryddburkenis oli kuivaineid môôdetud tassidega. Minule oli 1 tass 1 dl. Magusat oli pirukas just sobivalt, kuigi alguses tundus, et retseptis on liiga palju suhkrut. Tuli väga hea rabarberi-maasikapirukas, mis oli vaniljejäätisega täiuslik!

Kuigi ma ei ole veel proovinud, usun, et piruka vôib valmistada ka sügavkülmutatud maasikatest- ja rabarberist.

12 tükki
Valmistamise aeg 1 tund

1000 g rabarberit
250 g maasikaid
1 ½ tassi suhkrut
2 ½ tassi jahu
2 tassi suhkrut
1 sl vaniljesuhkrut
150 g vôid
1 tass mandlilaaste
piparmünti

Loputa rabarber vee all, koori ja lôika se väikesteks tükkideks. Loputa ka maasikad, lôika kand ära ja lôika maasikad 2-4 tükiks. Haki väike kimp piparmündilehti. Tôsta kôik kaussi ja raputa peale suhkur ning sega rabarber ja maasikad nii, et suhkur katab need. Määri ahjuvormile vôid, vormi läbimôôt 25-30 cm. Tôsta rabarber ja maasikad vormi. Sega kausis omavahel jahu, suhkur ja vaniljesuhkur. Raputa segu rabarberi ja maasikate peale. Raputa veel mandelilaastud peale ning kôige peale lao vôiviilud. Küpseta ahjus 200 kraadis umbes 40-45 minutit vôi nii kaua kuni küpsetis on pinnalt kuldpruun. Kui pirukas hakkab pinnalt kôrbema, vähenda ahju temperatuuri. Serveeri vaniljejäätisega.

2 kommenttia:

  1. Tämä näyttää todella hyvältä! En tykkää paljon raparperia, mutta olen joskus syönyt täällä Suomessa tosi hyvän raparperipiirakan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin todella hyvä. Minä myös en tykkää kovin paljon raparperista ja siksi laitoin joukkoon mansikoita. Vanilja ja manteli antavat piirakalle oman hyvän maun ja raparperi ei ole kovin dominoiva.

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...