maanantai 7. marraskuuta 2011

Chorizo-pekonipizza ja rucola-miniluumutomaattisalaatti - Chorizo-peekonipizza ja rucola-miniploomitomatisalat






FIN

Tämä on mausteinen ja rasvainen pizza. Sitä sopii valmistaa silloin kun kaipaa teräviä ja suolaisia makuja. Se sopii myös kaamosaikaan lämmittämään vatsaa ja mielialaa. Pizzapohjan ohje on Myllyn Paras pizzajauhon paketilta. Se on erittäin hyvä ohje, koska pizzapohja nousi uunissa kypsymisen aikana runsaan ja rasvaisen täytteen alla 1 cm, se oli ilmava ja pehmeä. Rasvaisen ja mausteisen Chorizo-pekonipizzan kanssa sopii erittäin hyvin tuore rucola-tomaattisalaatti, mikä tasapainottaa kokonaisuutta. Pizzalle voi rikkoa päälle enemmän kuin yhden kananmunan. Minä rikoin yhden sen takia, että saisin pizzan täytettä hyvin kuvata.

Jos teidän perheen isä pitää terävistä mauista, silloin paista hänelle Isänpäiväksi vaikkapa Chorizo-pekonipizzaa!

6 isoa pizzasektoria

Valmistusaika 1 tunti ja 40 minuuttia

Pohja:
2 dl vettä
30 g tuoretta hiivaa
¼ tl suolaa
4 rkl oliiviöljyä
5 dl pizzajauhoa

Täyte:
200 g Chorizo makkaraa
80 g pekonia
1 punainen sipuli
½ punaista paprikaa
puristettua valkosipulia öljyssä
pizzajuustoraastetta
1 kananmuna
pizzamaustetta
jauhettua mustaa pippuria
oliiviöljyä

1 dl ketsuppia
1-2 rkl aprikoosimarmeladia

Salaatti:
70 g rucolaa
250 g miniluumutomaatteja

Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Sekoita joukkoon suola, öljy ja pizzajauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi ja anna kohota kunnes se on kaksinkertainen.

Taikinan kohoamisen aikana kuori sipuli ja leikkaa siitä kuutiot. Leikkaa myös paprikasta kuutiot. Kypsennä molempia kuumalla öljypannulla muutaman hetken ajan ja anna niillä jäähtyä.

Kuori Chorizo makkara ja leikkaa siitä viipaleet. Leikkaa myös pekoniviipaleet poikittain noin 4 cm kokoisiksi paloiksi.
Huuhtele rucolasalaatti ja miniluumutomaatit sekä leikkaa tomaatit poikittain halki. Kääntele käsin aineisosia isossa kulhossa keskenään.

Levitä leivinpaperin arkille jauhoja. Kauli leivinpaperin päällä taikina isoksi pyöreäksi levyksi ja vedä se leivinpaperin reunasta syvälle uunipellille. Tee haarukalla pohjaan reiät ja levitä lusikalla pizzapohjalle ketsuppi-aprikoosihillosekoitus.

Aseta pohjan päälle Chorizo makkaran palat, pekonipalat ja sipuli-paprikakuutiot. Nosta lusikalla pohjalle valkosipulia öljyssä. Riko pizza keskipisteeseen kananmuna, ripottele kaiken päälle pizzamaustetta ja kananmunan päälle rouhittua mustaa pippuria.

Paista pizzaa 250 asteessa uunin keskitasolla noin 13 minuuttia. Nosta pizza ulos ja ripottele pizzan päälle juustoraaste sekä nosta pizza takaisin uuniin muutamaksi minuutiksi, missä juusto sulaa pizzan päällä.

Tarjoile Chorizo-pekonipizzaa tuoreen rucola-tomaattisalaatin kera.

Huom! Pizzaa voi pakastaa.

Tarjoiluehdotus: Isänpäiväksi, äijäruokaa, pääruoka, koska se on niin raskasta ruokaa.

Tervetuloa minun blogin lukijaksi, Köpi!

+++++

EST

See on vürtsikas ja rasvane pizza. Seda sobib valmistada siis, kui igatsed teravaid ja soolaseid maitseid. See sobib soojendama kôhtu ja meeli ka pimedas sügises. Pizzapôhi on Myllyn Paras pizzajahu pakendilt. See on eriti hea retsept, sest pôhi kerkis ahjus pizza küpsemise ajal rikkaliku ja rasvase täidise all 1 cm, se oli kohev ja pehme. Rasvane ja teravamaitseline Chorizo-peekonipizza sobib hästi värske rucola-tomatisalatiga, sest salat tasakaalustab toidu tervikut. Pizzale vôib peale panna rohkem kui ühe kanamuna. Mina panin ühe sellepärast, et saaksin paremini pizza täidist pildistada.

Kui teie pere isäle meedlivad vürtsikad maitsed, siis valmista talle Isadepäevaks kasvôi Chorizo-peekonipizzat!

6 suurt pizzasektorit

Valmistusaeg 1 tund ja 40 minutit

Pôhi:
2 dl vett
30 g värsket pärmi
¼ tl soola
4 rkl oliivôli
5 dl Myllyn Paras pizzajahu / vôib olla ka tavaline nisujahu

Täidis:
200 g Chorizo vorsti
80 g peekonit
1 punast sibulit
½ punast paprikat
pressitud küüslauku ôlis
riivitud pizzajuustu
1 kanamuna
pizzamaitseainet
jahvatatud musta pipart
oliivôli

1 dl ketsupit
1-2 sl aprikoosimarmeladi

Salat:
70 g rucolat
250 g miniploomitomateid

Leota käesoojas vees pärm. Sega selle sisse sool, oliiviôli ja pizzajahu. Sôtku taigen ühtlaseks ja anna sellel kerkida kuni selle kogus on kahekordne.

Taigna kerkimise ajal koori sibul ja lôika sellest kuubikud. Lôika ka paprikast kuubikud. Küpseta neid môned hetked kuumal ôlipannil ja anna siis neil jahtuda.

Koori Chorizo vorst ja lôika sellest lôigud. Lôika peekonist pôigiti umbes 4 cm suurused tükid.

Loputa rucolasalat ja tomatid ning lôika tomatid pikuti pooleks. Sega kätega ained omavahel suures kausis.
Levita küpsetuspaperile jahu. Rulli paperil taigen suureks ümmarguseks plaadiks ja tômba se küpsetuspaperi äärest ahjuplaadile. Tee kahvliga pôhja augud ja levita lusikaga pizzapohjale ketsupi-aprikoosisegu peale.

Aseta pôhja peale Chorizo vorsti lôigud, peekonitükid ja sibula-paprikasegu. Tôsta lusikaga pôhjale küüslauku ôlis. Riku üks muna pizza keskele, raputa kôige peale pizzamaitseainet ja kanamuna peale jahvata musta pipart.

Küpseta pizzat 250 kraadises ahjus keskmisel kôrgusel umbes 13 minutit. Tôsta pizza ahjust välja ja raputa pizza peale riivitud juust ning tôsta pizza tagasi ahju môneks minutiks, kus juust sulab pizza peale.

Serveeri Chorizo-peekonipizzat värske rucola-tomatisalatiga.

Tähelepanu! Pizza vôib panna sügavkülma.

Serveerimise ettepanek: Isadepäevaks, meeste toit, pearoog, sellepärast et see on nii raske toit.

Teretulemast minu blogi lugejaks, Köpi!

3 kommenttia:

  1. On niin herkullisen näköistä jotta!
    Oi, kerroin epäselvästi ...
    kuulun ehdottomasti nahkiaisilla herkuttelijoiden kaartiin. Ellu=Eija voi pahoin jo toisten nautiskellessa nahkiaisia niin jätimme nahkiaiset väliin hallissa isän kanssa. Olis ollut tarjolla just paistettuja.
    Toivottavasti prinsessa voi jo paremmin.
    Touhukasta alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Pikaista paranemista isälle ja äidille!

    VastaaPoista
  3. Kiitos Tarina! Olo on jo ihan ok, vaikka sinnikäs yskä ja nuha kiusaavat vielä. Kiva, sinä kuulutkin sitten minun Kyllä nahkiaisille! puolueeseen. Varmasti ovat vastapaistetut nahkiaiset erinomaisia. Nam! Valoa kaamokseen!

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...