tiistai 27. syyskuuta 2011

Arkinen grillikanasalaatti - Argine grillkanasalat


FIN

4 annosta

Valmistusaika 20 minuuttia

Salaatti:
2 ruukkua lehtisalaattia
2 grillikanan rintapala (ilman nahka ja luita)
4 keitettyä kananmunaa
2 tomaattia
1 pieni paprika
pala kurkkua
1 prk ananaspaloja liemessä

Kastike:
1 dl ananaspalojen lientä
1 dl oliiviöljyä
1 tl puristettua valkosipulia oliiviöljyssä
Provencale yrttiseosta
grillimaustetta
ripaus suolaa
2 rkl valkoviinietikkaa
P.S. Liemen ja oliiviöljyn määrä riippuu siitä, miten paljon haluat kastiketta. Minä tykkään kun on paljon kastiketta. Salaatti tulee mehukas.

Leikkaa munaleikkurilla kananmunat sektoreiksi ja leikkaa grillikanan rintapalat poikittain viipaleiksi. Aseta ne tarjoilualuselle.

Valmista salaatin kastike sekoittamalla pienessä kulhossa kaikki kastikkeen aineet. Mausteita maun mukaan.

Huuhtele salaatti ja vihannekset. Repii salaattilehdet paloiksi, leikkaa tomaatista, kurkusta ja paprikasta viipaleet. Nosta ne kulhoon ja lisä ananaksenpalat. Valuta kulhoon puolet kastikkeesta ja kääntele puhtain käsin salaattia niin että kastiketta on tasaisesti salaatilla.

Voit tehdä valmis annoslautaset nostamalla salaattia lautaselle ja asettamalla kananmunan sektorit ja grillikanan viipaleet salaatin päälle. Voit vielä lusikoita kastiketta annoksen päälle. Toinen vaihtoehto on, että syöjät kasaavat itse annoksen.

Tarjoiluehdotus: Alku- ja välipala.

Sillä salaatilla minun syyskuun ”Arkista hyvää” teema päättyy. Se on erittäin antoisa teema ja varmasti jatkan sillä myös tulevaisuudessa, koska kotikeittiössä kaiken eniten valmistellaan juuri arkiruokaa. Töissä käyvät ihmiset syövät kotona ainakin 2 x arkipäivässä ja siitä sitä ruokaa ja aineistoa postauksiin syntyy.

++++

EST

4 portsjonit

Valmistusaeg 20 minuutit

Salat:
2 potti lehtsalatit (Soomes müüakse salatit väikestes istutuspottides)
2 grillkana rinnalihatükki (ilma nahata ja luudeta)
4 keedetud kanamuna
2 tomatit
1 väike paprika
tükk kasvuhoonekurki
1 purkki ananassitükke omas mahlas

Kaste:
1 dl ananassikonservi mahla
1 dl oliiviôli
1 tl pressitud küüslauku oliiviôlis
Provencale ürdisegu
grillmaitseainet
veidi soola
2 rkl valge veini äädikat
P.S. Mahla ja ôli hulk sôltub sellest, kui palju tahad kastet. Minule meeldib kui on palju kastet. Salat tuleb mahlane.

Lôika kanamunad sektoriteks ja grillkana lihatükid pôigiti lôikudeks. Aseta need vaagnale.

Valmista salati kaste segades väikses kausis kôik salati ained. Lisa maitseaineid maitse järgi.

Loputa salat ja köögiviljad. Rebi lehtsalati lehed tükkideks, lôika köögiviljad lôikudeks ja tôsta need kaussi. Lisa ananass. Kalla pool salatikastet kaussi ja sega puhaste kätega salatit nii, et kôik ained on omavahel ühtlaselt segunenud.
Vôid teha valmis portsjonid tôstes salatit taldrikule ja asetades kanamunasektorid ja grillkanalôigud salati peale. Vôid lusikaga veel tôsta lisa kastet salati peale. Teine vôimalus on, et sööjad ise teevad oma taldrikule portsjoni.

Serveerimise ettepanek: Eelroog, vahepala.

Selle salatiga minu septermbri ”Igapäevast head” teema lôppeb. See on väga palju vôimalusi pakkuv teema ja kindlasti jätkan sellega ka tulevikus, sest koduköögis kôige rohkem valmistatakse just argipäevast toitu. Tööl käivad inimesed söövad vähemalt 2 x argipäeva jooksul kodus ja sellest seda toitu ja materjali postitusteks sünnib.

2 kommenttia:

  1. Herkullista ... kuola valuu!
    Kamala nälkä ja kiusaan itseäni lukemalla maukasta reseptiä sekä katsellen herkullista kuvaa.
    XD olisikohan ruokani teema aldente näin välivuoron (lääkärinkierto pv) jälkeen.

    VastaaPoista
  2. Hei Tarina! Ei saa katsoa ruokakuvia kun on kamala nälkä. Se on kidutusta. Minä olen valmistanut sitä salaattia juuri työpäivän jälkeen, kun työpaikan ruokalassa olen lounaaksi syönyt jotain raskasta, esim. lasagne’a ja vatsa on vielä täynnä, puoliso ilmoittaa, että hänkin on syönyt ulkona ja tyttökin syö hyvin hoidossa. Mutta jotain pitää syödä illallakin, koska muuten tulee ennen nukkumaan menoa nälkä. Sitten menen töistä kotiin kaupan kautta ja ostan grillitiskiltä rintapaloja. Sen salaatin valmistaminen käy ihan käden käänteessä. Voi paistaa vielä esipaistettuja patonkeja ja se on siinä. Jos ei lisää salaattiin valkosipulia ja kovin paljon ananaksen mehua (mehu tekee salaatin vetiseksi), silloin voi sen ottaa aamulla töihin mukaan ja syödä työevääksi lounastunnilla (silloin kannattaa lusikoita kastiketta rasiaan salaatin päälle, ei kannata sekoittaa salaattia). Meillä lähikaupassa on myynnissä usein vielä edellisen päivän kokonaista grillikanaa, koipia ja rintapaloja, saa ihan pilkkahintaan. Voi niitäkin ostaa, saa edullista ja hyvää salaattia.

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...