torstai 30. kesäkuuta 2011

Porsaan grillikylki BBQ kastikkeella ja tex-mex mausteiset grilliperunat



2 annosta

Valmistusaika noin 1 tunti ja 30 minuuttia

Grillikylki:
700 g porsaan kylkeä luilla
merisuolaa
1 pullo / 505 g Santa Marian american BBQsauce hickory’a (siitä pullosta riittää isomman määrän grillilihan maustamiseen)

Grilliperunat:
6 pientä Rosamunda perunaa
Capsi’n perunakuorrutetta jalapeno-chili
rypsiöljyä

Salaatti:
lehtisalaattia
tomaattia
kurkkua
paprikaa
jalapenon viipaleita
persiljaa

Leikkaa porsaan kylki paloiksi (1 luu /1 pala) ja keitä paloja suolalla maustetussa vedessä kunnes ne ovat pehmeitä (kuori vaahto pois). (Minulla kypsyi liha 45 minuuttia). Nosta lihapalat vuokaan ja anna niillä jäähtyä sekä laita ne folioon käärittynä jääkaappiin. Hyvä on keittää liha päivä ennen grillaamista valmis. Voi keittää ison kylkipalan kokonaisena ja grillata se isona palana, mutta minulla oli paksu kylki sekä päätin leikata siitä palat. Grillaamisen vinkin luin IS:sta grillimestarilta, mutta ”lehti meni kävelemään” enkä osaa laittaa tänne vinkistä linkkiä.

Grilli-iltana kannattaa ensiksi grillata perunat. Huuhtele perunat kunnolla, pistä haarukalla kuoreen reiät ja leikkaa perunat pitkittäin puoliksi. On suositeltava grillata pienempiä perunoita, koska niiden kypsymisen aika on lyhyempi. Sivellä perunan leikatulle pinnalle rypsiöljyä ja ripottele pinnalle runsaasti perunamaustetta. Grillaa perunoita alussa kuoren puoli grilliritilän vastassa ja sen jälkeen maustettu puoli grilliritilän vastassa. (Minulla olivat perunat grillissä 25 minuuttia). Kääntele välillä perunoita että ne eivät palaa grillissä.

Kun perunat ovat melkein valmiita/pehmeitä, sitten aloita kylkien grillaamisella. Sivellä BBQ kastiketta kylkipaloille (katso ohje pullolta) ja grillaa niitä molemmin puolin kunnes lihan pinta tirisee ja kylki on saanut ihanan kypsynyt värin. Minä sivelsin grillauksen aikana toisenkin kerran BBQ kastiketta kylkipaloille ja ne tulivat tummat ja mausteiset.

Salaatiksi tee tavallinen raikas tomaatti-kurkku-salaatti-paprikasalaatti ja lisää annokselle pari viipaletta jalapenoa. Alkupalalautaselta voit nostaa dippikastikkeita lisäksi. Tämä grillikylki muistuttaa hyvin paljon Amarillon Rockefeller ribsien makua jos ei ole peräti ihan sama BBQ-kastike, mitä on käytetty Amarillon Rockefeller ribsien grillaamisella.

Tämän annoslautasen syöminen vaati vähän mielikuvitusta, koska se on suurin osin sormiruokaa. Perunoiden päälle voi nostaa dippikastikeita ja syödä sisu teelusikalla. Varaa syömistä varten iso servetti, mihin pyyhkiä sormia ja suuta sekä runsaasti juotavaa. Sopiva ruokajuoma on vielä jääkuutioilla laimenettu punaviini.


Tarjoiluehdotus: Meksikolaiseen teema-iltaan, kuumaan kesäiltaan, pääruoka.

2 kommenttia:

  1. Kesä ja grillaus ne yhteen soppii ...
    ja sormin syöminen ulkosalla!
    Siinäpä on talvipakkasille mieluisia muistoja.
    Lämpöistä kesäpäivää!
    p.s. joko kokeilit paistaa uunissa muhkeaa omppupannaria?

    VastaaPoista
  2. Hei Tarina! Näin on, talvella pitkän illan aikana sisällä voi muistella kauniista kesäistä helleaikaa ja lavastettua meksikolaista tunnelmaa takapihan terassin katon alla. En ole vielä kokeillut omppupannaria, mutta se on muistissa, ”kovalevyllä”. Kokeilemisen arvoinen. Meillä syötiin lettuja, niin että nyt pakko pitää pikku tauko letuista ja sitten kokeilen. Ihanaa helleviikonloppua!

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...