maanantai 9. toukokuuta 2011

Sardiini-pastavuoka

2 annosta

Valmistusaika 35 minuuttia

Sain inspiraation tämän sardiini-pastavuoan valmistamiseksi kerran perjantai-illalla. Olin aika väsynyt työviikosta eikä ollut käynyt kaupassa, koska suunnittelin kauppareissua lauantaille. Ei ollut kovin suurta nälkää, mutta jotain teki mieli…. Sellainen epämääräinen olo. Katsoin kaappeja ja sain ekstempore-ajatuksen kaapista löytyvistä raaka-aineista valmistaa sardiini-pastavuoan. Jääkaapissa rasiassa oli eilisen päivän keitettyä pastaa n. 300 g. Oli yksi rasia sardiineja öljyssä, sipulia, valkosipulia, munaa, miniluumutomaatteja. Siitä se ajatus sitten lähti… Lopputulos oli erinomaista. Tämä vuoka-ruoka on taas esimerkki siitä, miten kaapinkierrätyksen kautta ja kekseliäisyyden avulla voi valmistaa hyvää maistuvaa kotiruokaa. Sardiinit antoivat vuoalle Välimerellisen maun ja tuoksun.





n. 300 g keitettyä pastaa
120 g / 1 rasia Pirkka sardiineja öljyssä (valmistusmaa Marokko)
6 miniluumutomaatteja
1 pieni salottisipuli
1 pieni valkosipulinkynsi
2 kananmunaa
4 dl maitoa
suolaa
pippurisekoitusta
oliiviöljyä
kuivattua oreganoa
Provencale maustetta

parmesanjuustoraastetta
hienonnettua kevätsipuli

Sivele pieni uunivuoka öljyllä. Kaada keitetty pasta vuokaan ja tasoita se tasaiseksi. Ota haarukalla rasiasta sardiinipaloja ja asettele ne pastan päälle. Leikkaa tomaatit pitkittäin puoliksi ja asettele myös ne pastan päälle.
Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi sekä leikkaa niistä hyvin ohuet viipaleet (1 mm). Asettele myös ne viipaleet pastan päälle.

Riko munat haarukalla kulhossa ja vatkaa ne, kaada joukkoon maito, lisää ripaus suolaa ja pippurisekoitusta. Sekoita kaikki aineet sekä kaada munamaito vuoan päälle.

Ripottele vuoan pinnalle yrttejä ja nosta vuoka uuniin keskiritilätasolle. Paista sitä 200 asteessa 35 minuuttia kunnes sardiini-pastavuoka on kypsä ja pinnalta saanut väriä.

Ripottele annoslautaselle sardiini-pastavuoan päälle parmesanjuustoraastetta ja hienonnettua kevätsipulia.

Tarjoiluehdotus: Pääruoka, kotiruoka.

3 kommenttia:

  1. Ruoan laitto on luovaa ajattelua ja luovasta ajattelusta syntyypi herkkua.
    Oli muuten tosi maukasta & raikasta hedelmäsalaattia.
    Kaunista kevätpäivää!

    VastaaPoista
  2. Hei Tarina! Kyllä, ruoanlaitto on hyvin paljon luovaa ajattelua. Minulle on se sopivien raaka-aineiden yhdistämistä, mitkä toimivat keskenään. Kiva kun hedelmäsalaatti maistui.

    VastaaPoista
  3. Hei Tarina! Kyllä, ruoanlaitto on hyvin paljon luovaa ajattelua. Se on sopivien raaka-aineiden yhdistämistä, mitkä toimivat keskenään. Kiva kun hedelmäsalaatti maistui.

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...