torstai 28. huhtikuuta 2011

Perunasalaatin voileipä ja uuninakit juustolla (uusi Pohjoismainen keittiö, Suomi)

6 annosta

Valmistusaika n. 2 h







Perunasalaatti:
4 keskikokoista yleisperunaa
2 pientä porkkanaa
3 kananmunaa
iso pätkä tuoretta kurkkua
1 varsi kevätsipulia
4 rkl säilykeherneitä
n. 2,5 purkkia (2,5x120 g) Valion smetanaa
3 rkl Hellmann's majoneesia
merisuolaa

Uuninakit juustolla:
3 pkt HK:n Prinssinakkeja
9 viipaletta juustoa

herneenversoja
12 lehtisalaatin lehteä
punaisia miniluumutomaatteja
keltaisia kirsikkatomaatteja
6 viipaletta tummaa vuokaleipää tai vaaleaa paahtoleipää
levitettä

Pese perunat ja porkkanat huolellisesti ja tee niiden kuoriin haarukalla reiät. Keitä perunat ja porkkanat kuorineen kunnes ne ovat sopivasti pehmeitä (älä ylikeitä niitä). Parasta on kun keität perunat ja porkkanat (sekä munat) jo aamupäivällä sekä valmistat salaatin iltapäivällä.

Keitä myös kananmunat.

Tee perunasalaatti. Kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa niistä pienet kuutiot. Leikkaa myös kurkusta pienet samankokoiset kuutiot. Hienonna lautasella haarukalla kananmunat. Hienonna myös kevätsipuli. Pane kaikki kuutiot, hienonnettu muna ja kevätsipuli sekä herneet isoon kulhoon.

Sekoita pienessä kulhossa smetana, majoneesi sekä ripaus merisuolaa keskenään. (Suosittelen merisuolan käyttämistä, koska siitä tulee salaatille ihan toinen parempi maku. Huomioi se, että merisuola sulaa ja liukenee salaatin hitaammin, mikä tarkoittaa sitä, että käytä merisuolaa varovasti. Sitä voi lisätä tarvittaessa myöhemmin).

Kaada smetana-majoneesi isoon kulhoon ja kääntele salaattia. Jätä se jääkaappiin n. 30 minuutiksi maustumaan.

Tee uuninakit. Pane uuni lämpenemään 225 asteeseen. Aseta uunipellille leivinpaperi arkki ja sen päälle nakit. Paista nakkeja uunissa keskiritilätasolla n. 7-10 minuuttia kunnes ne ovat pinnalta kauniita ruskeita. Nosta nakit pellin kanssa uunista ulos ja aseta niiden päälle juustoviipaleet. Käännä uunin lämpö pois ja nosta nakit uuniin takaisin, missä juusto sulaa nakkien päällä uunin jälkilämmöllä.

Sen aikana kun nakit ovat uunissa, huuhtele salaatin lehdet, tomaatit ja herneenversot. Levitä levitettä leipäviipaleille sekä aseta salaatin lehdet leiville (2 salaatin lehteä per 1 voileipä). Lusikoi ja jakaa perunasalaatti salaattilehtien päälle. Asettele uuninakit juustolla sekä kokonaiset pienet tomaatit annoslautaselle voileipien ympärille sekä lopuksi koristele annos herneenversoilla ja hienonnetulla kevätsipulilla. Tarjoile heti.

Huom! Hellmann's majoneesi on mielestäni majoneesien Rolls Royce. Suomalaisen paksun smetanan kanssa yhdessä on sillä hyvä paksu koostumus ja maku. Jos vaikka perunasalaattia jää seuraavaksi päiväksi ja siinä on tuoretta kurkkua sisällä, sitten silti ei tule salaatille kulhoon reunaan inhottavaa vetistä viivaa. Hyvä kysymys: mistä saa Suomessa Hellmann's majoneesia? En tiedä. Me olemme ostaneet sitä Eestistä. Toki, voi käyttää muita majoneesimerkkejä.

Sillä lautasella pärjäävät Vapunjuhlijat ulko-melussa, ne ihmiset, jotka tekevät Vapun aikana pihatöitä tai menevät kevätluontoon, pitkälle. Me teemme pihatöitä. Pikku Myyn herkkuketsuppi sopii meidän nakkien kanssa erittäin hyvin.

Tarjoiluehdotus: Vapuksi ja lasten juhliin (tee lasten juhliin pienemmät voileivät ja annoslautaset).

2 kommenttia:

  1. Kiitos Tarina! (Eestissä tänään Volbriöö). Me saimme tänään takapihan haravoitu, sitten tulivat vesisade ja rakeet päälle. Huomenna etupiha. Kyllä ruoka maistuu. Hyvää Kevätpyhää sinullekin!

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...