keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Liettualaiset silli-sienivoileivät





Liettualaisten silli-sienivoileipien ohjeen löysin eestiläisen rouvan Tuulin ruoka-blogista Ise tehtud. Hästi tehtud. (suomeksi Itse tehty. Hyvin tehty.). Minulla oli jääkaapissa paketti sillifileitä ja päätin kokeilla niitä leipiä, koska liettualainen keittiö on minulle tuntematon ja ohje näytti helpolle. Tuuli oli jo saanut hyvää palautetta lukijoilta niistä leivistä ja pakko on minullakin myöntää, että se kuka tykkää metsäsienistä ja sillistä, tykkää myös niistä voileivistä. Ne ovat yksinkertaisesti hyviä. Eestin Itsenäisyyspäivän (24.2.) juhlapöydälle oli Tuuli valmistanut silli-sienivoileiville vaaleanpunaisen punajuuri-piparjuurikastikkeen. Oikeasti ne ovat silli-sienileivät/suupalat, koska alkuperäisessä ohjeessa paahdetaan leipiä pannulla. Minä unohdin paahtamisen ja levitin levitteen leivän päälle. Niin tulivat minulla voileivät. Kun korjasin kuvakäsittelyohjelmalla voileipäkuvia, tuli himo niitä uudestaan syödä. Mitä? Silliostoksille!

4 kpl
Valmistusaika 20 minuuttia

150 g / 2 kpl kevytsuolattuja sillifileitä
500 g / 1 rasia Kaskein Marja metsäsienisekoitusta
4 pientä keltasipulia
100-200 g / 1/2 - 1 pkt kermaviiliä
120 g /1 rasia smetanaa
levitettä
ruohosipulia
jauhettua mustapippuria
keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja
4 viipaletta moniviljaleipää
ruokaöljyä
voita

Kiehauta metsäsienistä ylimääräinen suola pois. Purista sienistä ylimääräinen vesi ulos. Hienonna sienet. Kuori sipulit ja leikkaa niistä pienet kuutiot. Kuullota sipulia öljy-voi pannulla ja lisää sienet. Kypsennä sipulia ja sieniä kunnolla, lisää pippuria ja sekoita seosta.

Leikkaa sillifileistä poikittain samankokoiset viipaleet ja pane ne kulhoon. Hienonna ruohosipuli ja lisää joukkoon. Lisää kulhoon vielä kermaviili ja smetana sekä sekoita aineet keskenään.

Levitä leipäviipaleille levitettä. Aseta kerros kermasilliä leivän päälle. Sen jälkeen aseta varovasti paksu kerros sieni-sipulisekoitusta sillin päälle. Lopuksi aseta voileivän päälle kirsikkatomaattipalat. Jauhaa niiden pinnalle mustapippuria. Ripottele pinnalle hienonnettua ruohosipulia.

3 kommenttia:

  1. Täitsa tuttav kooslus :)
    Tore, et meeldis. Meil ka viimase aja lemmik leide.

    VastaaPoista
  2. Näitä tekee mieleni kokeilla! Silliostoksille pitää kyllä minunkin lähteä. Suolasieniä on vielä vähän jäljellä :)

    VastaaPoista
  3. Tuuli: minule tuleb vahest selline himu süüa metsaseeni ja siis on just hea seda leiba valmistada. Heeringas meeldib ka ja ongi kaks lemmikut samal leival.

    Suomalaisille lukijoille: Tuuli kirjoitti, että tämä ohje on hänelle tuttu, kiva kun tykkäsin siitä ja se silli-sienileipä on heilläkin viimeaikaisia löydöksiä. Vastasin hänelle, että minulle tulee silloin tällöin himoja syödä metsäsieniä ja silloin on hyvä juuri sitä leipää valmistaa. Sillistä tykkään myös ja näin on kaksi suosikkia samalla leivällä.

    Omenaminttu: kokeile ihmeessä, se on niin helppo valmistaa ja yksinkertaisuudessaan hyvä. Hyvä suolainen suupala.

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...