maanantai 10. tammikuuta 2011

Jauhelihapizza-piirakka




Noin 10 viipaletta

Valmistusaika noin 1 tunti

Taikina:
2 dl vettä
1/3 pkt hiivaa
5 dl pizzajauhoja
1 tl suolaa
noin 2 rkl oliiviöljyä

Täyte:
400 g sika-nautajauhelihaa
1 keltasipuli
1 kokonainen valkosipulinkynsi
1 dl juustoraastetta
1 dl sinihomejuustoa
noin 1 dl maustekurkun viipaleita
noin 8-10 kpl kirsikkatomaatteja
pizzamaustetta
merisuolaa
jauhettua mustaa pippuria
ketsuppia
oliiviöljyä

persiljan tai basilikan oksia koristelua varten


Valmista taikina. Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää suola ja jauhot sekä alusta kimmoisaksi taikinaksi. Loppuvaiheessa lisää oliiviöljy. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

Valmista täyte. Ruskista pannulla öljyssä jauheliha ja sipulikuutiot. Lisää merisuola ja jauhettu pippuri. Raasta valkosipuli. Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa ne neljään osaan.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä soikion muotoiseksi levyksi. Nosta se uunipellille leivinpaperin päälle. Voit levittää taikinalevyn keskiosalle ketsuppia, mutta voit valmistaa jauhelihapizza-piirakan myös ilman sitä. Levitä taikinan keskiosalle jauheliha-sipuliseos. Ripottele sen päälle kurkkuviipaleet ja raastettu valkosipuli. Ripottele kaiken päälle pizzamaustetta ja juustoraastetta. Sitten ripottele täytteen päälle sinihomejuustoa. Lado pizza-piirakan keskiviivalle tomaattirivi ja nosta taikinan reunat täytteen päälle. Jätä tomaatit näkyviin. Pistä haarukalla taikinan reunoille reikiä ja ripottele taikinan päälle vähän jauhoja.

Paista uunin keskitasolla 200 asteeseessa noin 15-20 minuuttia. Jos taikinan reunat nousevat ylös ja auki, silloin painele puulastalla ne kiinni takaisin.

Koristele jauhelihapizza-piirakan palat persiljan tai basilikan oksilla. Voi syödä sellaisenaan tai ketsupin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...