perjantai 3. joulukuuta 2010

Kana-klimppikeitto







2 l
Valmistusaika 1 tunti ja 20 minuuttia

3 broilerin rintapalaa / noin 1 kg
5 keksikokoista yleisperunaa
2 pientä keltasipulia
3 porkkanaa
noin 100 g juuriselleriä / voi olla myös palsternakkaa
kokonaisia mustapippureita
3 laakerinlehteä
persiljaa
ryytisuolaa (sisältää 80% merisuolaa, selleriä, rohtoliperiä, rakuunaa, korianteria, kynteliä ja persiljaa)
rypsiöljyä

Klimppitaikina:
1 muna
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl keiton lientä
pala voita
ripaus suolaa

Ruskista broilerin rintapalat kuumalla pannulla öljyssä. Nosta ne kattilaan kiehuvaan veteen, lisää 1 tl ryytisuolaa, pippurit ja kypsennä lihaa tasaisella lämmöllä kunnes se on pehmeä (noin 45 minuuttia). Lihalla pitää olla veden peitossa kypsymisen aikana. Nosta rintapalat vadille jäähtymään. Ota kauhalla noin 1 dl lientä mukiin jäähtymään klimppitaikinaa varten.

Sen aikana kun liha kypsyy, kuori ja paloittele perunat, porkkanat, juuriselleri ja sipuli. Hienonna persilja. Sen jälkeen kun broilerin liha on kypsä ja olet nostanut sen vadille jäähtymään lisää kiehuvaan liemeen sipulin, porkkanan ja juurisellerin palat. Lisää myös vettä sen verran, että sitä on yli puolet kattilasta, nosta lämpöä ja anna mennä liemellä kiehumaan. Sen jälkeen vähennä lämpöä ja anna keitolla kiehua miedommalla lämmöllä muutaman minuutin. Lisää sitten peruna.

Sen aikana kun juurekset kypsyvät, poista kahdelta broilerin rintapalalta nahka, luut ja rustot sekä leikkaa lihasta kuutiot.

Valmista klimppitaikina. Vatkaa alussa haarukalla kulhossa muna ja sen jälkeen vatkaa sen joukkoon vuorotellen vehnäjauhoja ja keittolientä. Lopuksi lisää sulatettu voi ja suola. Vatkaa kaikki aineet hyvin keskenään, että taikina on sopivasti paksu ja kuohkea. Taikina ei saa olla liian löysä eikä liian paksu.

Silloin kun perunapalat ovat myös kypsiä, tee nopeasti klimpit. Kastele ruokalusikka keiton liemeen ja ota lusikan reunalla kulhosta pieni määrä taikinaa (noin 1 cm paksuinen taikinaviiva lusikan vasemmassa reunassa jos lusikka on oikeassa kädessä) sekä pistä lusikka keittoliemeen. Taikina irtoaa liemeen. Valmista nopeasti samalla tavalla kaikki klimpit kunnes taikina loppuu kulhosta. Taikina kypsyy nopeasti keittoliemessä ja klimpit nousevat pinnalle.

Lisää keittoon lihakuutiot ja lopuksi laakerinlehdet ja persiljasilppu. Sekoita keittoa ja tarkista maku. Tarvittaessa lisää vettä ja mausteita. Anna keitolla poreilla miedolla lämmöllä vielä muutaman hetken ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...