maanantai 8. marraskuuta 2010

Valkosuklaa-mustikkamousse





6-8 annosta

Valmistus 45 minuuttia + vuorokausi jääkaapissa

5 dl kuohukermaa
260 g valkosuklaata
200 g pakastemustikoita
3 kananmunaa
1 rkl sokeria
4 liivatelehteä
½ vaniljatankoa
ripaus suolaa

Dr Oetkerin talvikoristerakeita

Ota aineet huoneen lämpöön. Sulata mustikat.

Kaada sulaneet pakastemustikat pieneen kasariin nesteen kanssa ja keitä niitä muutaman minuutin. Tee sauvasekoitimella niistä sose. Jätä sose jäähtymään.

Sulata vesihauteessa suklaa. Leikkaa vaniljatanko pitkittäin kahteen ja kaavi veitsen terällä siemenet pois sekä lisää sulanut suklaan joukkoon. Sekoita kaikkia keskenään. Jätä suklaa jäähtymään.

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Purista niistä ylimääräinen vesi pois ja pane ne pieneen kasariin sekä se kuumaan veteen isoon kattilaan, missä sulatit suklaan. Liivate sulaa hetkessä. Anna sillä jäähtyä.

Vaadota kerma, lisää joukkoon ripaus suolaa.

Vaahdota kananmunat ja 1 rkl sokeria keskenään. Valmista kunnon kuohkea vaahto.

Ensiksi kääntele puulusikalla tai yleiskoneella sulanut suklaa ja munavaahto keskenään. Sitten lisää kermavaahto ja sen jälkeen mustikkasose. Lopuksi valuta joukkoon sulanut liivate. Kääntele moussetta huolellisesti.

Kaada valkosuklaa-mustikkamousse kannellisen isoon astiaan ja siirrä se jääkaappiin. Anna hyytyä yön yli.

Ota jäätelökauhalla moussea ja pane se jälkiruoka-astioihin. Koristele annokset talvikoristerakeilla.

Huom! Minulla oli jääkaapin tilan vuoksi mousse hyytymässä isossa astiassa. Voit moussen valmistuksen jälkeen annostella suoraan jälkiruoka-astioihin ja siirtää ne sitten kylmään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...