sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Minisämpylät







Minisämpylät 1 versio

Noin 30 kpl
Valmistusaika noin 1 tunti

5 dl vettä tai maito
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
½ dl öljyä
12-13 dl sämpyläjauhoja

vehnälese- ja kaurahiutalerouhetta
vettä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola ja siirappi. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa seosta voimakkaasti. Lisää loput jauhot vähitellen ja viimeisenä öljy. Alusta pehmeä taikina. Peitä ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle työtasolle. Kauli taikinaa vaan sen verran, että se jää 2 cm paksuiseksi. Tee lasireunalla (halkaisija 6 cm) taikinasta ympyrät ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle.

Tee taikinan kulhon pohjaan vehnälese ja kaurahiutale sekoitus.

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Nosta pelti ulos. Sivele sämpylöiden pintaan vettä ja ripottele vehnälese- ja kaurahiutalerouhetta. Pane sämpylät uuniin vielä noin 5 minuutiksi kunnes ne ovat pinnalta kauniin ruskeat.

***

Minisämpylät 2 versio

Noin 30 kpl
Valmistusaika noin 1 tunti

2 dl vettä tai maitoa
20 g hiivaa
noin ½ tl suolaa
noin 5 dl erikoisvehnäjauhoja
½ dl öljyä tai 50 g margariinia

Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää joukkoon suola ja alusta taikinaan jauhot sekä loppuvaiheessa öljy.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä.

Nosta taikina työpöydälle ja tee samalla tavalla kuten 1 versiossa taikinasta pienet ympyrät. Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia ja sen jälkeen nosta ulos. Sivele pintaan vettä ja pane takaisin uuniin vielä noin 5 minuutiksi. Paista näin kauan kunnes ovat pinnalta kauniin ruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...