perjantai 10. syyskuuta 2010

Mustaherukkapiiras



Halusin leipoa Omenamintun punaherukkapiirasta, mutta minulla oli elokuu kovin kiireinen aika ja elokuun lopussa kun menin kesätorilta ostamaan punaherukoita, olikin tarjolla vaan mustaherukoita. Ei hätää, pidänkin enemmän mustaherukoista. Mustaherukkapiiras tuli ihana: murea pohja, vahva mustaherukan maku kahden taikinakuoren välissä ja hieno silkkipaperia muistuttava ohut rapea pinta marjojen päällä. Mmmm! Suosittelen lämpimästi.

Noin 10-12 palaa

Valmistusaika noin 45 minuuttia

½ dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
100 g voita

250 g mustaherukoita (noin 4 dl)
1 kananmuna
1 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita kulhossa sokeri ja vehnäjauhot keskenään. Lisää jääkaappikylmä voi kuutioina. Sekoita yleiskoneella tai nypi sormin, kunnes seos on murumaista. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle (halkaisija 28 cm). Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.

Vatkaa sillä aikaa muna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet ja sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon. Lisää vielä marjat taikinaan varovasti käännellen. Levitä taikina kuumalle pohjalle ja paista vielä noin 20 minuuttia.

Tarjoa hieman jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

2 kommenttia:

  1. Hauskaa, että kokeilit tätä ohjetta. Minä myös pidän tosi paljon mustaherukoista. Harmi, että oma pensas sairastui ja piti kaivaa ylös. Torilta aion vielä ostaa mustaherukoita, nam.

    VastaaPoista
  2. Hei Omenaminttu! Tämä marjapiiras tuli myös visuaalisesti kaunis. Marjojen rakenne ei kärsinyt kovin paljon. Tästä piirasta tuli niin hieno ja maku oli verraton. Kiitos sinulle ohjeesta!

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...