torstai 29. heinäkuuta 2010

Lempeä kuha hasselpähkinöillä





2 annosta
Valmistusaika 1 tunti

noin 500-600 g kuhafileetä / 4 fileetä/ kahden kalan fileet

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa 17%
noin 0,5 tl rosépippureita
5 kpl kuivattuja katajanmarjoja
0,5 tl merisuolaa
nippu sitruunamelissaa
1 tl suomalaista Voi hyvin! luomuhunajaa
2 rkl hasselpähkinärouhetta

noin 100 g kirkastettua voita suolalla

Tarvitset vielä kalan grillaamiseksi kalagrillin (Fish basket).

Valmista täyte. Rouhi mortelissa rosépippuri, katajanmarjat ja merisuola. Hienonna sitruunamelissa. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa keskenään ja nosta se jääkaappiin maustumaan noin puoleksi tunniksi. Täyte on aika voimakkaan makuinen, mutta kuhafileet ovat maustamattomia.

Valmista kirkastettu voi. Pane voi pieneen kasariin miedolle lämmölle sulamaan. Keitä sitä ja kerää lusikalla vaahto pois. Minulla oli niin pieni määrää voita, että heraa tuli tosi vähän. Kaada voi kastikekannuun ja mausta suolalla. Jätä hera kasarin pohjaan ja heitä se pois.

Levitä molemman kuhafileen sisäpinnan (vatsapuolen) päälle täytettä. Aseta toiset fileet täytteen päälle, selkäpuoli jää ulospäin. Pane täytetyt fileet kalan grilliin ja grillaa fileitä tasaisella hiilloksella noin 20 minuuttia. Pidä kansi grillin päällä. Minä panin grillin päälle pienet kivet ja panin kalagrillin kärjet niiden päälle, näin jäi tilaa kalagrillin ja hiiligrillin ritilän väliin. Kääntele fileitä. Grillaa kunnes kala on kypsä ja fileille on tullut hieman väriä.

Keitä grillaamisen aikana perunat.

Kalan irrottaminen kalagrillistä on pientä askartelua. Yritä varovasti irrottaa puulastalla fileet molemmalta puolelta ja nosta ne varovasti tarjoilualustalle. Valuta päälle kirkastettua voita suolalla ja tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.

Huom! Täyte sulaa kuhaan ja tekee kalasta mehevän ja pehmeän.

3 kommenttia:

  1. Ihania kalaohjeita sinulla. Jonkun silakkaohjeesi taidan pian kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Hei Omenaminttu! Jos sinulla on jotain kysyttävää, niin kysy rohkeasti. Lähetän lähiaikoina sinulle viestin. T:Voisula

    VastaaPoista
  3. P.S. Kiitoksia kun kalaohjeet kiinnostavat sinua!

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...