torstai 17. kesäkuuta 2010

Suklaa-banaanikakku





Minulle annettiin tämän täytekakun tilausvaiheessa kakun leipomista varten selvät reunaehdot: pitää olla banaaneja, Fazerin maitosuklaata, ei saa olla kovin makea eikä liian kostea kakku. Saa olla aika yksinkertainen koristelu, koska kakku tilattiin mieshenkilön syntymäpäiväksi.

12 palaa

Valmistusaika yhteensä kakun koristelun kanssa 1 tunti ja 50 minuuttia

1 pohjalle:
6 kananmunaa
6 rkl sokeria
6 rkl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
(leivoin 2 pohjaa)

Kostutus:
1,5 dl appelsiinimehua
0,25 dl sitruunamehua

Täyte:
2 banaania
200 g Fazerin maitosuklaata
6 dl kuohukermaa
3 rkl sokeria tai maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
250 g maustamatonta maitorahkaa
rypsiöljyä

Koristelu:
maitosuklaan rullia
maitosuklaan paloja

voita vuoan voiteluun ja leivinpaperia vuoan pohjalle.

Valmista ensiksi suklaarullat. Olen ottanut tämän vinkin Jamie Oliverilta. Ota huoneen lämmössä ollut suklaalevy sellaiseen otteeseen, että se on sinua päin pitkittäin pöydän päällä pöydän reunassa ja yksi suklaalevyn reuna on sinun vatsan vastassa (se antaa tukea). Ota yhdellä kädellä veitsen terän kärjestä ja toisella kädellä veitsen muoviosasta kiinni ja kaavi pitkin suklaalevyä veitsen terällä suklaalevyn pinnalta rullia ja nosta ne varovasti lautaselle sekä sen jälkeen jääkaappiin kovettumaan. Kovia suklaarullia on kakun koristeluvaiheessa helpompi käsitellä.

Voitele kakkuvuoka (halkaisija 26 cm, irrotettava reuna). Leikkaa leivinpaperista pyöreä ympyrä. Taita leivinpaperin arkki puoliksi, se puoliksi jne. Lopuksi saat paperinuolen. Aseta nuolen kärki vuoan keskipisteeseen ja leikkaa ylimääräinen paperi vuon reunan kohdalta pois. Saat leivinpaperista ympyrän. Aseta se kakkuvuoan pohjalle.

Erota munien keltuaiset ja valkuaiset. Valkuaiset voit laittaa suoraan yleiskoneen kulhoon, lisää joukkoon ripaus suolaa ja vaahdota ne kovaksi vaahdoksi. Kaada kova vaahto erilliseen kulhoon.

Sen jälkeen laita yleiskoneen kulhoon kananmunan keltuaiset ja sokeri sekä vaahdota ne. Nosta kulho pöydälle ja lisää joukkoon yksi ruokalusikallinen kerrallaan jauhot ja leivinjauhe. Kääntele taikinaa puulusikalla. Lisää joukkoon kova valkuaisten vaahto ja kääntele taikina tasaiseksi.

Kaada taikina kakkuvuokaan, tasoita se pinnalta. Nosta vuoka uuniin keskitasolle ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia kunnes kakkupohja on kypsä. Tarkista puutikulla sitä. Jos tikkuun ei jää taikinaa, silloin se on kypsä. Irrota kakkupohja vuoasta ja ota leivinpaperin pala pohjasta pois.

Leivo toinen samanlainen kakkupohja.

Anna kakkupohjilla jäähtyä täysin.

Sekoita kostutusmehut. Leikkaa banaanit viipaleiksi.

Sulata suklaalevystä enemmistö vesihauteessa.
Katso vesihauteessa sulattaminen Kesäkeksit reseptistä.

Jätä pieni pala suklaata kakun koristelua varten.

Vaahdota yleiskoneessa kerma, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Lisää joukkoon rahka ja sekoita vaahto tasaiseksi.

Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoilualustalle ja kostuta se puolella mehumäärällä. Levitä pohjalle kerros vaahtoa. Aseta sen päälle banaaniviipaleet ja lopuksi levitä viipaleiden päälle sulanut suklaa, mihin on sekoitettu loraus öljyä. Nosta täyteen päälle toinen kakkupohja ja paina hieman molempia pohjia vastakkain, että täytteestä tulisi tiiviimpi. Kostuta myös päällimmäinen kakkupohja lopulla mehulla.

Levitä kerma-rahkavaahto kakun reunoille ja päälle.

Koristele kakku suklaarullilla. Paloittele pieni suklaapala ja ripottele palat suklaarullien ympärille.

Anna kakulla maustua kylmässä ainakin 1-2 tuntia ennen tarjoilua.

P.S. Voit halutessasi leikata kakkupohjat puoliksi, näin saat 4 palaa ja jokaisen kerroksen väliin laittaa täytettä. Täytettä pitää olla silloin isompi määrä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...