tiistai 15. kesäkuuta 2010

Vaniljakeksit Kesä



Vaniljakeksien taikinareseptin otin kirjasta Pienet leivonnaiset, s. 47. Paitsi vaniljauutetta en käyttänyt, vaan lisäsin 0,25 tl enemmän vaniljasokeria.

48 kpl
Valmistusaika yhteensä 1 tuntia ja 30 minuuttia.

4 dl vehnäjauhoja
175 g voita
1 dl sokeria
2,25 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Koristelu:
200 g valkosuklaata
Dr. Oetkerin kesäkukka koristekuvioita

Ota voi huoneenlämpöön. Vaivaa vehnäjauhot paloiksi leikatun huoneenlämpöisen voin, sokerin, vaniljasokerin ja leivinjauheen kanssa nopeasti sileäksi taikinaksi. Nosta jääkaappiin yhdeksi tunniksi.

Ota taikina jääkaapista ja anna huoneenlämmössä olla sen verran, että se hieman pehmenee ja sitä on helppo kaulita. Kauli noin 3-4 mm paksuinen taikinalevy ja leikkaa lasireunalla (halkaisija 5 cm) taikinasta pyöreät palat. Nosta lastan avulla ne pellille leivinpaperin päälle. Paista keksejä uunin keskitasolla 200 asteessa 10 minuuttia. Anna keksien jäähtyä pellillä.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Pane suklaapalat kulhoon, nosta kulho hieman pienemmän kattilan päälle (kulhon pohja on vedessä), kiehauta vesi kattilassa, nosta kattila liedeltä pois ja anna suklaalla sulata kulhossa. Vältä veden ja höyryn pääsemistä kulhoon. Pyöritä keksireunaa suklaassa niin, että sille tulee suklaareuna. Pane keksi pelille takaisin. Tee näin kaikkien keksien kanssa. Lopuksi koristele suklaareuna kukkakoristekuvioilla. Siirrä keksit pellillä viileään paikkaan, missä suklaa kovettuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...